Η Nvidia υποστηρίζει ότι ανέπτυξε τη δική της αποκλειστική τεχνολογία αυτοκινήτου και δεν επιθυμούσε ούτε χρειαζόταν ούτε θα επωφελούνταν από τα υποτιθέμενα εμπορικά μυστικά της Valeo.

Δείτε επίσης: NVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU

Η Nvidia αντέδρασε στις κατηγορίες ότι είχε κλέψει επιχειρηματικά μυστικά από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Valeo, δηλώνοντας σε νέα δικαστική υποβολή ότι είχε συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές και δεν εντόπισε ίχνη του κώδικα της Valeο στα εσωτερικά της συστήματα.

Σε μια αγωγή που κατέθεσε η Valeo κατά της Νvidia τον Νοέμβριο, ισχυρίστηκε ότι ο Mohammad Moniruzzaman, πρώην υπάλληλος της Valeο, αθέλητα αποκάλυψε κλεμμένο πηγαίο κώδικα από την Valeo κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή υπαλλήλων τόσο της Nvidia όσο και της Valeo.

Η Valeo κατηγορεί την Nvidia ότι επωφελείται από τον κλεμμένο κώδικα, τον οποίο ο Moniruzzaman παραδέχθηκε ότι πήρε, σύμφωνα με την καταχώριση του Νοεμβρίου.

Στην αίτηση υποβολής, αναφέρεται επίσης ότι ο Moniruzzaman παραδέχθηκε στη γερμανική αστυνομία ότι έκλεψε το λογισμικό της Valeo για να το χρησιμοποιήσει στη Νvidia, και οι αρχές βρήκαν τεκμηρίωση και υλικό της Valeο.

Ωστόσο, η Νvidia αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση και τα έξοδα.

Στην υποβολή της, δήλωσε: “Η Nvidia ποτέ δεν ήθελε ή χρειάστηκε τα υποτιθέμενα εμπορικά μυστικά της Valeo, αλλά δεν έχει και κανέναν πρακτικό λόγο να τα χρησιμοποιήσει“. Εξήγησε ότι η χρήση παλαιότερων, συμβατικών τεχνολογιών και συστατικών της Valeo, ειδικά για διάφορους τομείς οχημάτων, είναι εντελώς διαφορετική από την ολοκληρωμένη προσέγγιση end-to-end της Nvidia.

Δείτε ακόμα: NVIDIA: Ο επόμενος DGX θα αφορά την generative AI

Σύμφωνα με την υποβληθείσα αγωγή, ο Moniruzzaman δήλωσε υπό ὅρκο ότι δεν μοιράστηκε ποτέ τον κώδικα ή τα έγγραφα της Valeo με άλλους υπαλλήλους της Nvidia, με εξαίρεση ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με την Valeo που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η Nvidia κατηγορήθηκε από την Valeo ότι υπέβαλε αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες στη Γερμανία

ότι η Νvidia ενεργά εξανάγκασε τον κώδικα της Valeo και τον χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη των προϊόντων της.

Η Valeo άσκησε αίτηση σε γερμανικό δικαστήριο για την διορισμό ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, ώστε να ελέγξει τους κώδικες της Nvidia για οποιουσδήποτε κώδικες της Valeo. Μετά από εκτενείς έρευνες, ο εμπειρογνώμονας δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι υπήρχαν κώδικες της Valeo στους κώδικες της Νvidia, σύμφωνα με την αίτηση.

Το γερμανικό δικαστήριο απένειμε επιπλέον στη Nvidia τα έξοδα. Η Νvidia αναφέρει επίσης ότι αφαίρεσε όλον τον κώδικα που συνετέλεσε ο Moniruzzaman κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δείτε επίσης: Nvidia: Παρουσιάζει αθόρυβα την GeForce RTX 4060 Ti 16GB

Η Nvidia αντιμετωπίζει αρκετές προκλήσεις στην τρέχουσα τεχνολογική σκηνή. Πρώτον, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα στη βιομηχανία των γραφικών καρτών από εταιρείες όπως η AMD, που προσφέρει παρόμοια προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, αποτελεί μια σημαντική πρόκληση.

Δεύτερον, η Nvidia αντιμετωπίζει προκλήσεις στην προσπάθεια να παραμείνει καινοτόμα και να διατηρήσει την τεχνολογική της πρωτοπορία. Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να επενδύει συνεχώς σε έρευνα και ανάπτυξη για να παραμείνει επικεφαλής.

Τρίτον, η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις στη διαχείριση της προμήθειας και της ζήτησης, καθώς η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και έχει αυξήσει τη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Τέλος, η Nvidia αντιμετωπίζει προκλήσεις στην προσπάθεια να διεισδύσει σε νέες αγορές, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοκινητοβιομηχανία, όπου η εταιρεία πρέπει να ανταγωνιστεί με εταιρείες που έχουν ήδη στερεό παρόν.

Πηγή: networkworld