Η Swapery Παρουσιάζει το Καινοτόμο Κέντρο Φόρτισης για Smartphone και Υπόσχεται Αυτόματη Αντικατάσταση της Μπαταρίας του σε Επτά Δευτερόλεπτα.

“Το κέντρο φόρτισης Swapery μπορεί να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά το κινητό με αφαιρούμενη μπαταρία”. Υπάρχουν πολλά όμως ερωτήματα γύρω από αυτή τη συσκευή, όπως η τιμολόγηση, η ανθεκτικότητα των πακέτων μπαταρίας και άλλα.

Δείτε επίσης: ROG Phone 8 Pro: Το Απόλυτο Gaming Κινητό Ξεπερνά τα Όρια

Πολλά από τα κορυφαία smartphones είναι εξοπλισμένα με γρήγορες ταχύτητες φόρτισης, αλλά τι γίνεται αν δεν μπορείτε να περιμένετε να φορτίσει τη συσκευή σας; Κάποια εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει τη λύση.

Το κέντρο φόρτισης Swapery ανακοινώθηκε στην CES 2024 και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα “πρώτο στον κόσμο αυτόματο ανταλλάξιμο σύστημα μπαταριών για smartphones.

Δείτε επίσης: Η TCL ανακοίνωσε έναν εξωφρενικό αριθμό τηλεφώνων Android στην CES

Όχι, το κέντρο φόρτισης δεν αντικαθιστά πραγματικά την εσωτερική μπαταρία του κινητού σας. Αντίθετα, πρώτα συνδέετε ένα εξωτερικό πακέτο μπαταρίας στο smartphone σας, συνδέοντάς το στη θύρα USB-C της συσκευής σας. Αφού το πακέτο μπαταρίας έχει αποφορτιστεί, πρέπει να τοποθετήσετε το smartphone σας στον σταθμό και αυτόματα θα αντικαταστήσει το αδιάφορο πακέτο με ένα από τα τέσσερα πλήρως φορτισμένα πακέτα μπαταρίας που φυλάσσονται μέσα σε αυτό. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η διαδικασία αντικατάστασης διαρκεί μόλις επτά δευτερόλεπτα.

Swapery: Πολλά ερωτήματα παραμένουν

Δεν υπάρχει πληροφορία για τη χωρητικότητα του πακέτου μπαταρίας, αλλά η ομάδα υποστηρίζει ότι το πακέτο θα παρέχει στους χρήστες οκτώ έως δέκα ώρες επιπλέον φόρτισης.

Έχουν ζητηθεί περισσότερες πληροφορίες από την ομάδα σχετικά με τη χωρητικότητα, την ανθεκτικότητα (δηλαδή, IP αξιολόγηση, κατασκευή) και τον χρόνο φόρτισης του πακέτου.

Δείτε επίσης: Xgimi: Παρουσιάζει τους Προβολείς Horizon Max και Aladdin

Το ιστοτόπος του Swapery, υποστηρίζει επίσης με αυτοπεποίθηση ότι αυτή η προσέγγιση θα “εξαλείψει όλες τις τρέχουσες μεθόδους φόρτισης.” Τονίζεται, όμως, ότι ο σταθμός φόρτισης αντικαθιστά μόνο το πακέτο μπαταρίας. Παραμένει αναγκαίο να φορτίσετε πραγματικά την εσωτερική μπαταρία του smartphone σας αν θέλετε τη μεγαλύτερη αντοχή δυνατή όταν συνδυάζεται με την εξωτερική μπαταρία. Ευτυχώς, υπάρχει μια θύρα USB-C στο πακέτο μπαταρίας, έτσι ώστε να μπορείτε να φορτίσετε το smartphone (πιθανότατα μέσω εκείνων των σύντομα καταργηθέντων “τρεχουσών μεθόδων φόρτισης”).

Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για την τιμή του Swapery, αλλά μια λύση φόρτισης όπως αυτή δεν μπορεί να είναι φθηνή. Δεν θα ήταν επίσης έκπληξη αν η ομάδα χρεώνει ένα έξτρα κόστος για τα πακέτα μπαταρίας. Η συσκευή προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Μπορούμε, παρόλα αυτά, να δούμε αυτήν την πρακτική λύση για όσους ξεχνούν συνεχώς να φορτίσουν τα κινητά τους πριν βγουν έξω. Πράγματι, αυτή η προσέγγιση με θυμίζει ελαφρώς τα κινητά με αφαιρούμενες μπαταρίες, που σας επιτρέπουν να αντικαταστήσετε γρήγορα τις εσωτερικές μπαταρίες για άμεση πλήρη φόρτιση. Ωστόσο, μεταξύ των σημερινών με γρήγορη φόρτιση smartphone, της άγνωστης τιμολόγησης και της ίδιας της εταιρείας, θα πρέπει να υιοθετήσετε μια επιφυλακτική προσέγγιση, να περιμένετε και να δείτε τις εξελίξεις του Swapery.

Πηγή: androidauthority