Οι παίκτες του Fortnite στις Ηνωμένες Πολιτείες που πιστεύουν ότι χρεώθηκαν για μη επιθυμητές αγορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορούν να ζητήσουν επιστροφή μέσω της Επιτροπής Ομοσπονδιακού Εμπορίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Crumbling: Αναβιώστε την παιδική σας ηλικία μέσω Quest και PC VR!

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία είχε προγραμματιστεί να λήξει τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας επί της υπόθεσης εναντίον της Epic Games από τον ρυθμιστικό φορέα. Περίπου 245 εκατομμύρια δολάρια είχαν προοριστεί μόνο για επιστροφές.

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου δήλωσε ότι ενημέρωσε περίπου 37 εκατομμύρια επιλέξιμους χρήστες του Fortnite που επηρεάστηκαν από τις πρακτικές της εταιρείας όταν άνοιξαν αρχικά οι αξιώσεις. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αποστέλλει email σε πιθανούς δικαιούχους επιστροφής μέχρι τη νέα προθεσμία στις 29 Φεβρουαρίου.

Η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμη στο επίσημο ιστότοπο της Επιτροπής Ομοσπονδιακού Εμπορίου, όπου θα πρέπει να μοιραστείτε το ID του λογαριασμού σας στην Epic και να αποκαλύψετε εάν έλαβατε email από τον ρυθμιστικό φορέα. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή, πρέπει να έχετε χρεωθεί με εσωτερικό νόμισμα του παιχνιδιού για προϊόντα στο παιχνίδι Fortnite που δεν είχατε πρόθεση να αγοράσετε μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2022

. Αυτό ισχύει επίσης για παιδιά που χρεώθηκαν χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των γονιών τους χωρίς επίβλεψη ενηλίκου μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Νοεμβρίου 2018.

Δείτε επίσης: Το Hogwarts Legacy Ξεπερνά τις 22 Εκατομμύρια Πωλήσεις

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου υπογραμμίζει ότι ορισμένοι χρήστες που είχαν χρεωθεί είχαν κλειδωθεί οι λογαριασμοί τους μετά από αναζήτηση υποστήριξης από την Epic Games ή μετά από προσπάθεια συμφιλίωσης των χρεώσεων με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών τους. Αυτή η νέα παράταση αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την Epic Games, η οποία κατηγορήθηκε για παραβίαση του Κανονισμού περί Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής των Παιδιών σε ξεχωριστή απόφαση. Η εταιρεία έχει αλλάξει την πολιτική της σχετικά με την αποθήκευση πληροφοριών πληρωμών λόγω της υπόθεσης της Επιτροπής Ομοσπονδιακού Εμπορίου και τώρα προσφέρει έναν πιο άμεσο τρόπο για να προσφέρει επιλογές “ναι” ή “όχι” για την αποθήκευση πληροφοριών πληρωμής του χρήστη. Σε μια δήλωσή της, η εταιρεία σημείωσε ειδικά: “Κανένας προγραμματιστής δεν δημιουργεί ένα παιχνίδι με την πρόθεση να βρεθεί εδώ.”

Πηγή: engadget