Η Hyundai και η Kia κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στην αγορά EV (ηλεκτρικών) οχημάτων των ΗΠΑ, ακολουθώντας την Tesla, μετά από ένα ιστορικό έτος πωλήσεων το 2023.

Οι κορεάτικες εταιρείες ξεπέρασαν τη Ford και τη GM, παράγοντας κομψά και λειτουργικά ηλεκτρικά οχήματα που είναι σχεδιασμένα για την εποχή μας.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai και της Kia έφτασαν τις 117.000, αντιπροσωπεύοντας το 8% της συνολικής αγοράς επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ το 2023. Η Hyundai σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με περίπου 47.000 αγορές για τα μοντέλα IONIQ 5 και IONIQ 6, ενώ η Kia πούλησε περίπου 19.000 ηλεκτρικά crossover EV6. Επιπλέον, η Kia ξεκίνησε τις παραδόσεις του πρώτου ηλεκτρικού SUV τριών σειρών της, του EV9, με 1.113 πωλήσεις τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Η Sony οδήγησε το Afeela EV της στην CES χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο PlayStation

Παρά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ford, Jim Farley, ότι η Ford παρέμεινε η δεύτερη μάρκα EV, η Hyundai και η Kia ξεπέρασαν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ford πούλησε ένα νέο ρεκόρ από 72.608 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ το 2023, ενώ η GM πούλησε περίπου 72.639 ηλεκτρικά οχήματα, με το Chevy Bolt να αντιπροσωπεύει πάνω από 85% των πωλήσεών της.

Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai και της Kia τις έχει κατατάξει στη δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, μετά την Tesla.

Οι νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Hyundai και η Kia, έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τις αμερικανικές GM και Ford, ακόμα και χωρίς την υποστήριξη φορολογικών εκπτώσεων για τα ηλεκτρικά τους οχήματα. Η επιτυχία τους οφείλεται εν μέρει στη στρατηγική που ακολουθούν για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων από την αρχή.Το Hyundai IONIQ 5 κατατάχθηκε ως το έκτο πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα σε πωλήσεις στις ΗΠΑ πέρυσι. Επιπλέον, η Hyundai και η Kia προσφέρουν μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Kona και το Niro.

Αντίθετα με τις αμερικανικές εταιρείες GM και Ford που έχουν καθυστερήσει στις προσπάθειες για ηλεκτρικά οχήματα, η Hyundai και η Kia επικεντρώνονται στο μέλλον. Καθώς αυξάνεται η παρουσία τους στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, η Hyundai κατέχει τη δεύτερη θέση στη μείωση των εκπομπών CO2, σύμφωνα με στοιχεία της EPA.

Δείτε ακόμη: Toyota: Προσθέτει προσωμοίωση χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στον εκδηλούμενο διπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων φέτος, ο παγκόσμιος πρόεδρος της Hyundai, Jose Munoz, εκφράζει αισιοδοξία για τη ζήτηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Δηλώνει ότι, εάν είχε μεγαλύτερη χωρητικότητα, θα μπορούσε να πουλήσει ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα.

Πηγή: electrek.co