Το YouTube διακόπτει το iMessage mini-app για χρήστες iPhone και iPad! Με την αποχώρηση της YouTube από το iMessage, εξερευνούμε τη δυναμική των εφαρμογών και τις επιπτώσεις στον κόσμο των iPhone.

Ναι, το iMessage App Store εξακολουθεί να υπάρχει, αν και πολλοί χρήστες iOS δεν είναι ενήμεροι ότι έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν iMessage mini-εφαρμογές. Το YouTube προηγουμένως ενσωματώθηκε στην εφαρμογή μηνυμάτων της Apple, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία αποφάσισε τώρα να τερματίσει τη λειτουργία της iMessage mini-εφαρμογής της.

Σύμφωνα με επιβεβαίωση από το 9to5Mac, η πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής YouTube για iOS (19.01.1) που κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου αφαιρεί σιωπηρά την iMessage εφαρμογή, παρόλο που οι σημειώσεις έκδοσης αναφέρουν απλώς βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων. Με την iMessage εφαρμογή, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να μοιράζονται YouTube videos απευθείας από τον χώρο συνομιλίας χωρίς να αποχωρούν από την εφαρμογή Μηνυμάτων.

Δείτε επίσης: Apple: Πόσα στοιχεία μπορούν να εντοπιστούν στο Find My;

Όσοι είχαν εγκατεστημένη την iMessage mini-εφαρμογή μπορούσαν επίσης να παρακολουθούν τα βίντεο χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο προβολέα του YouTube απευθείας από εκεί. Μετά την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης της εφαρμογής YouTube, η iMessage mini-εφαρμογή εξαφανίζεται.

Η YouTube δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν η αφαίρεση της iMessage mini-εφαρμογής ήταν προσκεκλημένη, αλλά αυτό φαίνεται να είναι το σενάριο. Η iMessage mini-εφαρμογή της YouTube κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017, έναν χρόνο μετά την εισαγωγή του iMessage App Store στο κοινό. Οι iMessage εφαρμογές εντάχθηκαν στην ενημέρωση του iOS 10

και εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα.

Παρά την αρχική αίσθηση, το iMessage App Store δεν κατάφερε ποτέ να γίνει επιτυχία. Πολλές άλλες iMessage εφαρμογές έχουν διακοπεί επίσης τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, το iMessage App Store επέτρεπε στους προγραμματιστές να διανέμουν αυτοκόλλητα iMessage για πρώτη φορά. Η εφαρμογή YouTube είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store και είναι συμβατή με τα iPhone, iPad και Apple TV.

Δείτε ακόμα: Apple Store: Σάρωση προσώπου για τη βέλτιστη επιλογή Apple Vision Pro

Η απόφαση της YouTube να αποσύρει την iMessage mini-εφαρμογή αποτελεί αναγνώριση της δυναμικής φύσης του χώρου των εφαρμογών. Ενώ η ενσωμάτωση εφαρμογών στο iMessage δεν κατάφερε να κερδίσει τη δημοτικότητα που αρχικά προβλεπόταν, αυτή η κίνηση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και ανάγκες των χρηστών.

Ενώ το iMessage App Store δεν επέτυχε να αναδείξει πλήρως τη δυναμική των iMessage εφαρμογών, η αναπροσαρμογή του τοπίου εφαρμογών εξακολουθεί να παραμένει μια σημαντική πτυχή της τεχνολογικής εξέλιξης.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com