Η Microsoft εργάζεται για την επίλυση ενός γνωστού προβλήματος στα Windows 10 που προκαλεί σφάλματα 0x80070643 κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης ασφαλείας KB5034441 που διορθώνει την ευπάθεια του BitLocker CVE-2024-20666.

Δείτε επίσης: Microsoft: Τα Windows 10 22H2 είναι η final έκδοση των Windows 10

Παρόλο που το πρόβλημα ασφαλείας επιλύθηκε κατά τη διάρκεια του Patch Tuesday του μήνα, η εγκατάσταση του KB5034441 σε συστήματα με μια WinRE (Windows Recovery Environment) partition που είναι πολύ μικρό θα αποτύχει και θα εμφανίσει λανθασμένα γενικά μηνύματα σφάλματος ‘0x80070643 – ERROR_INSTALL_FAILURE‘ αντί για το σωστό μήνυμα σφάλματος CBS_E_INSUFFICIENT_DISK_SPACE.

Ως μια προσωρινή λύση, μέχρι να είναι διαθέσιμη μια επιδιόρθωση, η εταιρεία παρέχει στους πελάτες με προβλήματα στα συστήματά τους λεπτομερείς -και αρκετά περίπλοκες- οδηγίες για το πώς να αλλάξουν το μέγεθος των WinRE partitions τους μέσω της ιστοσελίδας υποστήριξης της.

Εάν αποτύχει η δημιουργία ενός νέου WinRE partition αρκετά μεγάλη για να ολοκληρώσει αυτήν την ενημέρωση, μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή reagentc /enable για να επανενεργοποιήσετε το partition.

Οι συσκευές που προσπαθούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση του Περιβάλλοντος Ανάκτησης των Windows για τον Ιανουάριο του 2024 (KB5034441) μπορεί να εμφανίσουν ένα σφάλμα που σχετίζεται με το μέγεθος του διαμερίσματος του Περιβάλλοντος Ανάκτησης. Εργαζόμαστε για μια λύση και θα παρέχουμε ενημέρωση σε μια επερχόμενη έκδοση,” αναφέρει η Microsoft σε μια ενημέρωση του πίνακα υγείας της έκδοσης των Windows.

Ενδέχεται να είναι απαραίτητο να αυξήσετε το μέγεθος του WinRE διαμερίσματος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα και να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Σημειώστε ότι απαιτούνται 250 μεγαλούμερα ελεύθερου χώρου στο διαμέρισμα ανάκτησης.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Διορθώνει το πρόβλημα εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας στα Windows 10

Η Microsoft έχει επίσης δημοσιεύσει ένα PowerShell script που βοηθά στην αυτοματοποίηση της ενημέρωσης του WinRE partition για την επιδιόρθωση της ευπάθειας CVE-2024-20666 που επιτρέπει την παράκαμψη της κρυπτογράφησης BitLocker.

Το σενάριο αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα που προκαλεί αποτυχίες εγκατάστασης της KB5034441 σε συστήματα Windows 10, αφήνοντας τις συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις

που εκμεταλλεύονται την αδυναμία του BitLocker και προσφέρουν στους επιτιθέμενους πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Αφού εκτελέσετε το σενάριο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε επίσης το εργαλείο “Εμφάνιση ή Απόκρυψη” της Microsoft για να αποκρύψετε την ενημέρωση KB5034441, προκειμένου να αποτρέψετε την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια εγκατάστασης της ελαττωματικής ενημέρωσης από την Ενημέρωση των Windows και την εμφάνιση σφαλμάτων 0x80070643.

Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε το μέγεθος του WinRE διαμερίσματος χειροκίνητα, συνιστάται ιδιαίτερα να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, δεδομένου ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υποστεί ζημιά το διαμέρισμα του συστήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δείτε επίσης: Windows 10 KB5027293 update: Κυκλοφόρησε με 3 νέα χαρακτηριστικά

Οι αιτίες των συνηθέστερων λαθών των Windοws 10 μπορεί να ποικίλουν. Μια από τις πιο συχνές αιτίες είναι τα προβλήματα με τους οδηγούς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οδηγούς που είναι παλιοί, μη συμβατοί ή ακόμα και κακόβουλοι. Επίσης, τα λάθη των Windows 10 μπορεί να προκληθούν από προβλήματα λογισμικού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λογισμικό που δεν είναι πλήρως συμβατό με τα Windows 10, λογισμικό που έχει εγκατασταθεί λανθασμένα ή λογισμικό που περιέχει σφάλματα.

Μια άλλη συχνή αιτία των λαθών των Windows 10 είναι τα προβλήματα υλικού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υλικό που είναι ελαττωματικό, υπερθερμαίνεται ή δεν είναι συμβατό με τα Windοws 10. Τέλος, τα λάθη των Windows 10 μπορεί να προκληθούν από προβλήματα με το λειτουργικό σύστημα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προβλήματα με την εγκατάσταση των Windows 10, προβλήματα με τις ενημερώσεις των Windows 10 ή προβλήματα με τον τρόπο που τα Windows 10 διαχειρίζονται το υλικό ή το λογισμικό.

Πηγή: bleepingcomputer