Οι ειδικοί στην ασύρματη φόρτιση στο τμήμα WAVE της Ideanomics ενημερώνουν, ότι η ασύρματη φόρτιση 500 kW για ηλεκτροκίνητα φορτηγά είναι έτοιμη για χρήση ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε επίσης: Harvard: Παραγωγή μπαταριών για ηλεκτροκίνηση που φορτίζουν σε 10 λεπτά

Το WAVE χρησιμοποιεί μια “πλάκα” φόρτισης που είναι ενσωματωμένη κάτω από την επιφάνεια του δρόμου και λειτουργεί μέσω μιας δεύτερης πλάκας φόρτισης στο κάτω μέρος του οχήματος για τη μετάδοση ρεύματος στην μπαταρία του οχήματος χωρίς καλώδια. Πλέον, αρκετές τέτοιες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στο λιμάνι του Long Beach και στο λιμάνι του Λος Άντζελες, με στόχο τη μείωση των εκπομπών. Αυτή η πρωτοβουλία αναγνωρίζει την ιστορική συμβολή του τομέα των μεταφορών ως του μεγαλύτερου παράγοντα (27%) στις αέριες εκπομπές του θερμοκηπίου, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Στο λιμάνι του Λος Άντζελες, υπάρχουν ήδη πάγκοι με ισχύ 125 kW, 250 kW, 380 kW ακόμη και με 500 kW. Αυτό είναι ευεργετικό για το Λος Άντζελες, πώς όμως θα λειτουργήσει το σύστημα σε περιοχές με ακόμα πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα;

Με την επιχορήγηση ύψους 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE), αναπτύσσεται ένας ασύρματος φορτιστής WAVE ισχύος 500 kW σε μια εγκατάσταση Venture Logistics στα Midwest. Η εγκατάσταση αυτή λειτουργεί σε αντίξοες συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του τριμήνου, το σύστημα φόρτισης WAVE 500 kW θα παρέχει ισχύ σε δύο από τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της κατηγορίας 8 της Venture. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών

θεωρούν αυτό το έργο ένα πρωτοποριακό παράδειγμα ασύρματης φόρτισης υψηλής ισχύος που ενισχύει τις δυνατότητες μηδενικών εκπομπών σε ψυχρά κλίματα. Ο σκοπός του συστήματος είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τον πάγο και το χιόνι, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για τον χειρισμό βαρέων καλωδίων φόρτισης υψηλής ισχύος σε χαμηλές θερμοκρασίες και επικίνδυνες, παγωμένες επιφάνειες.

Το project μας με την Venture Logistics θα αποδείξει ότι η ασύρματη φόρτιση είναι η πιο αποτελεσματική λύση για οχήματα σε κλίμακα μεσαίου και βαρέως τύπου που απαιτούν συνεχείς λειτουργίες και υποδομή φόρτισης. Σύμφωνα με τον Robin Mackie, COO της Ideanomics, μητρικής εταιρείας της WAVE, θα αποδείξουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να λειτουργούν συνεχώς, φορτίζοντας κατά τη διάρκεια των τακτικών λειτουργιών τους.

Διαβάστε περισσότερα: 2023: Τα 10 ηλεκτρικά οχήματα με τις πιο πολλές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Αυτό επιτρέπει στους χειριστές του στόλου να ενισχύουν την αποδοτικότητα εξαλείφοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας που αφιερώνεται στον ανεφοδιασμό καυσίμων ή τη σύνδεση σε μια κεντρική αποθήκη.

Πηγή: electrek.co