Ο διευθυντής της Ubisoft+, Philippe Tremblay, απευθύνει έκκληση στους gamers να νιώθουν “άνετα” με τις digital εκδόσεις των video games τους.

Δείτε επίσης: Prince of Persia: The Lost Crown: 10 Συμβουλές για Αρχάριους

Ο διευθυντής συνδρομών της Ubisoft, Philippe Tremblay, δήλωσε ότι παρά την ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομής στα video games τα τελευταία χρόνια, οι παίκτες εξακολουθούν να είναι συνηθισμένοι στο να “κατέχουν φυσικά τα παιχνίδια τους”. Σύμφωνα με αυτόν, η εργασία του είναι να βοηθήσει τους παίκτες να νιώσουν “άνετα” με τις digital εκδόσεις των video games και την ιδέα ότι το παιχνίδι που παίζουν ενδέχεται να αποσυνδεθεί κατά το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας, με τον Tremblay να επισημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να συνεχίσετε από το σημείο που σταματήσατε όταν το παιχνίδι είναι πάλι διαθέσιμο.

“Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά όταν κοιτάτε τις διάφορες υπηρεσίες συνδρομής που υπάρχουν, είχαμε μια ταχεία επέκταση τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ακόμα σχετικά μικρή σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα,” δήλωσε ο Tremblay στο GamesIndustry.biz κατά τη διάρκεια συνέντευξης σχετικά με τον ανασχεδιασμό της δικής της υπηρεσίας συνδρομής ως Ubisoft+ Premium. “Βλέπουμε επέκταση στις κονσόλες όπως το PlayStation και το Xbox να φέρνουν νέους ανθρώπους. Στο PC, από την άποψη της Ubisoft, ήταν ήδη υπέροχο, αλλά ψάχνουμε για περισσότερες ευκαιρίες στο PC, οπότε βλέπουμε ευκαιρία εκεί.

“Ένα από τα πράγματα που διαπιστώσαμε είναι ότι οι gamers είναι συνηθισμένοι,όπως και στα CD και DVD παλαιότερα, να κατέχουν φυσικά τα παιχνίδια τους, συνέχισε. “Αυτή είναι η μετατόπιση στην καταναλωτική συμπεριφορά που πρέπει να συμβεί. Εξοικειώθηκαν να μην κατέχουν τη συλλογή τους CD ή DVD αλλά τα video games είναι μια μετατροπή που πάει λίγο πιο αργά.

Δείτε ακόμα: CEO του Cities Skylines 2: Η κοινότητα γίνεται ολένα και πιο τοξική

“Καθώς οι gamers εξοικειώνονται με αυτήν την πλευρά, δεν χάνετε την πρόοδο σας. Αν συνεχίσετε το παιχνίδι σε άλλη στιγμή, το αρχείο προόδου σας είναι εκεί. Δεν έχει διαγραφεί. Δεν χάνετε αυτό που έχετε κατασκευάσει στο παιχνίδι ή την συναρπαστική σας εμπειρία με το παιχνίδι. Έτσι, πρόκειται για το να νιώθεις άνετα με το να μην κατέχεις το παιχνίδι σου.

“Εγώ προσωπικά έχω ακόμα δύο κιβώτια με DVDs,” συνέχισε ο Tremblay. “Σίγουρα καταλαβαίνω την οπτική των gamers γι’ αυτό. Αλλά όταν οι άνθρωποι αποδεχτούν αυτό το μοντέλο, θα δουν ότι αυτά τα παιχνίδια θα υπάρχουν, η υπηρεσία θα συνεχίσει, και θα μπορείτε να τα έχετε πρόσβαση όταν θέλετε. Αυτό είναι καθησυχαστικό.”

Δείτε ακόμα: Skyrim: Η Αποστολή που Ανακαλύφθηκε μετά από Δέκα Χρόνια!

Το επιχείρημα του Tremblay δεν αντιμετωπίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι ένα παιχνίδι που έχει καταργηθεί θα επιστρέψει τελικά σε μια υπηρεσία συνδρομής, και δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες συνδρομής μπορεί να αποτύχουν, μεγαλώνοντας το πρόβλημα της διατήρησης των video games στη ψηφιακή εποχή.

Επίσης, δεν εξετάζει ευρύτερα ζητήματα που αφορούν τις επιπτώσεις των μοντέλων συνδρομής στους παραγωγούς παιχνιδιών, ιδιαίτερα των μικρότερων ανεξάρτητων, που ενδέχεται να νιώθουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δημοσιεύσουν τα παιχνίδια τους μέσω μιας υπηρεσίας συνδρομής αν θέλουν να έχουν κοινό, ανεξαρτήτως του ανοικτού του συμβολαίου. Τον περασμένο χρόνο, ο CEO της Finji δήλωσε στο GI ότι “αν μετατρέψουμε μια αγοραστική πληθυσμιακή ομάδα σε μια συνδρομητική πληθυσμιακή ομάδα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξαρτόμαστε από τα τυχόν αρνητικά συνδρομητικά ενδεχόμενα και τις εξαγορές. Και γενικά, οι αρνητικές εξαγορές δεν πληρώνουν για πολλά έτη ανάπτυξης μιας ομάδας, εκτός αν η ομάδα είναι πολύ μικρή.”

Επαναλαμβάνοντας πολλούς εκτελεστικούς υπηρεσιών συνδρομής, ο Tremblay είπε ότι η Ubisoft θέλει οι άνθρωποι να επιλέγουν πώς θα αποκτήσουν τα video games τους. “Ο σκοπός δεν είναι να αναγκάσουμε τους χρήστες να ακολουθήσουν έναν συγκεκριμένο δρόμο,” είπε. “Προσφέρουμε αγορά, προσφέρουμε συνδρομή, και είναι σημαντική η προτίμηση του παίκτη εδώ. Βλέπουμε και πολλούς ανθρώπους που προτιμούν να συνδράμουν τώρα, παρά να αγοράζουν. Αλλά όλα λειτουργούν.”

Ο Tremblay είχε επίσης να πει μερικά πράγματα για την “κόπωση από τις συνδρομές”, με τόσες πολλές διάφορες υπηρεσίες διαθέσιμες και όλες οι κυκλοφορίες διάσπαρτες ανάμεσά τους – ακόμη και το Hearts of Iron IV έχει μία τώρα. Παραδέχτηκε ότι αυτό “είναι μέρος της καταναλωτικής πραγματικότητας,” προσθέτοντας ότι “είμαι πατέρας με έφηβους… είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τα συνδρομητικά σας και πού. Αυτό είναι μέρος της πρόκλησης που έχουμε ως υπηρεσία συνδρομής, και το αντιμετωπίζουμε.”

Πηγή: rockpapershotgun