Η QDEL TV αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη της τηλεόρασης, φέρνοντας καινοτομία και απόδοση στην καθημερινή μας διασκέδαση.

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη σχετικά με τις τηλεοράσεις στην παγκόσμια Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών Καταναλωτών στο Λας Βέγκας συνέβη στο τέλος.

Καθώς η έκθεση πλησίαζε στο τέλος της, λίγοι εκλεκτοί προσκλήθηκαν σε μια επίδειξη που χορηγούσε η Sharp για έναν νέο τύπο οθόνης τηλεόρασης που ονομάζεται QDEL TV.

Το Digital Trends ανέφερε λεπτομερώς τη συνάντηση. Το QD σημαίνει “quantum dot” τεχνολογία που έχουμε δει σε τηλεοράσεις QLED και QD-OLED, αλλά λειτουργούν διαφορετικά.

Δείτε επίσης: Νέα αναβάθμιση στην οθόνη των μοντέλων Samsung Galaxy S24

Όπως εξηγεί το Digital Trends, αυτά τα quantum dots δεν εξαρτώνται από τον φωτισμό από άλλες πηγές. Τα quantum dots των LED TV λαμβάνουν την ενέργειά τους από το φωτισμό πίσω από την οθόνη. Το φως στις οθόνες OLED προέρχεται από την εφαρμογή τάσης σε φύλλα φωσφορικών οργανικών οθονών εκπομπής φωτός. Τα quantum dots του QDEL λαμβάνουν την ενέργειά τους μέσω ηλεκτρισμού, αλλά δεν χρειάζονται ξεχωριστή πηγή ισχύος.

Η Sharp υποστηρίζει ότι οι οθόνες QDEL είναι εξίσου εύκολες στην κατασκευή με τις LED, αλλά παρέχουν ποιότητα οθόνης παρόμοια με τις OLED. Και αυτό φαίνεται χωρίς τα μειονεκτήματα που συνδέονται με τις OLED, που περιλαμβάνουν χαμηλότερη φωτεινότητα, ένα μικρό κίνδυνο καψίματος, αν και μικρό, και τη δυνατότητα γήρανσης του υλικού των pixel με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχει επίσης η δυσκολία κατασκευής με τις OLED.

Δείτε ακόμα: Ξεχάστε τα self-driving αυτοκίνητα – Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη!

Το Digital Trends αναφέρει ότι είδαν δύο πρωτότυπα QDEL με οθόνη 12 ιντσών και 30 ιντσών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο για την κατασκευή των οθονών QDEL.

Η παρουσίαση της νέας τεχνολογίας QDEL TV από τη Sharp στην παγκόσμια Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών Καταναλωτών στο Λας Βέγκας ανοίγει νέες προοπτικές για τον κόσμο των τηλεοράσεων. Η τεχνολογία QDEL φαίνεται να υπερβαίνει τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι OLED, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας χωρίς τα χαρακτηριστικά μειονεκτήματα. Ωστόσο, η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για την εμπορική παραγωγή των οθονών QDEL παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα, αφήνοντας αβέβαιο το μέλλον της τεχνολογίας αυτής.

Διαβάστε επίσης: Intel: Οι επεξεργαστές Arrow Lake και Lunar Lake θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

Με την ταχεία προόδο της τεχνολογίας, αναμένεται η αντίδραση της αγοράς και η εξέλιξη της τεχνολογίας QDEL στην καθημερινή ζωή. Η αγωνία για το ποιος κατασκευαστής θα πρωτοεφαρμόσει αυτήν την εντυπωσιακή τεχνολογία ανοίγει διαπραγματευτικούς ορίζοντες για την επόμενη γενιά τηλεοράσεων.

Πηγή πληροφοριών: channelnews.com.au