Η εταιρεία ανάπτυξης Frostpunk 2, 11 bit studios, ανακοίνωσε ότι η παγωμένη συνέχεια του παιχνιδιού city-builder θα είναι διαθέσιμη στο PC Game Pass από την πρώτη μέρα, μαζί με την κυκλοφορία της στο PC.

Η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών 11 Bit Studio παρουσίασε για πρώτη φορά ένα πλήρες και λεπτομερές απόσπασμα από το gameplay του Frostpunk 2. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2021, το sequel του σκοτεινού, αλλά δημοφιλούς city-builder θα κυκλοφορήσει επίσης στο Xbox και στο PC Game Pass.

Δείτε ακόμα: Prince of Persia: The Lost Crown: 10 Συμβουλές για Αρχάριους

Το trailer παρέχει μια εικόνα για το πώς φαίνεται η λήψη αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι. Οι απαιτήσεις που θα λαμβάνετε από τους πολίτες σας φαίνεται να είναι τουλάχιστον τόσο στρεσογόνες όσο και στο πρώτο Frostpunk, καθώς ελέγχετε έναν Διοικητή που εποπτεύει τη ζωή σε μια πόλη που βρίσκεται σε ένα απάνθρωπο τουντρα, όπου οι πόροι είναι πολύτιμοι και όλοι έχουν τις δικές τους ιδέες για το πώς πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία. Πώς εξασφαλίζετε το φαγητό για όλους; Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό σύστημα; Πώς κρατάτε τους δρόμους καθαρούς από κυριολεκτικά και εγκληματικά απόβλητα; Σετάρεται 30 χρόνια μετά το αρχικό παιχνίδι, οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν για την έγκριση νόμων και αυτές οι αποφάσεις καθοδηγούν την πορεία της πόλης προς πολλαπλές εξελίξεις και φινάλε.

Στο Frostpunk 2, οι παίκτες θα αντιμετωπίζουν πολύπλοκες δεοντολογικές επιλογές καθώς διαχειρίζονται την πόλη τους σε ένα αφιλόξενο τουντρικό περιβάλλον. Η δυσκολία της διαχείρισης πόρων και η ανάγκη να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των πολιτών προσθέτουν έναν επιπλέον παράγοντα έντασης στην εμπειρία του παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: The Last of Us 2 : Ανακοινώνονται Επιπλέον Προνόμια και Trophies με το DLC ‘No Return mode’

Με τον χρόνο που περνάει στον κόσμο του Frostpunk 2, η πόλη εξελίσσεται σε μια αντικαθρεπτική κοινωνία, όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν για νόμους που καθορίζουν την κατεύθυνση της πόλης τους. Αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες προσφέρουν μια εντελώς νέα διάσταση στον τρόπο που οι παίκτες διαμορφώνουν την πολιτική και κοινωνική δομή του παγωμένου κόσμου τους.

Η 11 Bit ανακοίνωσε επίσης ότι το Frostpunk 2 θα κυκλοφορήσει στο PC Game Pass, συμπεριλαμβανομένων των Steam, The Epic Store και GOG, στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Το παιχνίδι θα έρθει επίσης στο Game Pass για Xbox Series X/S σε μεταγενέστερη ημερομηνία και είναι στόχος να κυκλοφορήσει και για το PlayStation 5.

Πηγή πληροφοριών: gameinformer.com