Η JPMorgan Chase & Co. ανακάλυψε, ότι hackers προσπαθούν να διεισδύσουν στα συστήματά της 45 δισεκατομμύρια φορές τη μέρα.

Καθώς ο γίγαντας της Wall Street και οι αντίπαλοί του αντιμετωπίζουν μια έκρηξη του παγκόσμιου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και περίπλοκη.

Διαβάστε ακόμη: Νταβός: Οι πλούσιοι απαιτούν τη φορολόγηση της περιουσίας τους

Ο αριθμός των καθημερινών προσπαθειών hacking που είχε η JPMorgan πέρυσι ήταν διπλάσιος από αυτόν της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα λόγια της Mary Callahan Erdoes, που είναι υπεύθυνη για το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της JPMorgan. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Οι hackers γίνονται πιο έξυπνοι, πιο γρήγοροι, πιο δόλιοι, πιο απρόβλεπτοι», είπε η κ. Erdoes. Είναι πραγματικά δύσκολο και θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, για αυτό πρέπει να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Αυτή είναι η δουλειά του καθενός μας.”

Με τις γεωπολιτικές εντάσεις να αυξάνονται παγκοσμίως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν μια έκρηξη περιστατικών στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με μια έρευνα

της KPMG του 2023, περισσότερο από το 70% των τραπεζικών ηγετών ανέφεραν ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η κυβερνοασφάλεια αποτελούν μια επιτακτική ανησυχία για τον οργανισμό τους.

Δείτε επίσης: Εσωτερική Ασφάλεια: Προειδοποιεί για χάκερς που στοχεύουν Google Chrome και Excel

Η JPMorgan επενδύει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην τεχνολογία, με στόχο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλειά της, όπως ανέφερε η κ. Erdoes. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2022 η JPMorgan ανακοίνωσε ότι επενδύθηκαν περίπου 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογία.

Η κ. Erdoes επισήμανε επίσης ότι η εταιρεία διαθέτει περίπου 62.000 τεχνολόγους, οι οποίοι συμβάλλουν επίσης στην ασφάλεια των συστημάτων της.

Πηγή: bloomberg.com