Η Meta έχει εισάγει νέα χαρακτηριστικά για τα WhatsApp Channels του παγκοσμίως, και επιτρέπει πλέον στους owners να στέλνουν φωνητικά μηνύματα

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς η λειτουργία “View Once” ενισχύει την ιδιωτικότητα

Το WhatsApp έχει εισάγει νέα χαρακτηριστικά που τα Channels μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αλληλεπιδρούν με τους ακόλουθούς τους. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι πιθανόν οι φωνητικές ενημερώσεις. Οι διαχειριστές και οι ιδιοκτήτες καναλιών, όπως οι διάσημοι, μπορούν πλέον να στέλνουν φωνητικά μηνύματα στην ομάδα τους. Η Meta αναφέρει ότι ο πορτορικανός ράπερ Bad Bunny ήταν ο πρώτος διάσημος που το δοκίμασε, αλλά η λειτουργία διατίθεται ευρέως σήμερα. Οι φωνητικές ενημερώσεις είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες του WhatsApp, πιθανώς επειδή επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν, ακόμα και ενώ οδηγούν ή κάνουν κάτι άλλο. Φαίνεται ότι οι χρήστες του WhatsApp στέλνουν 7 δισεκατομμύρια φωνητικά μηνύματα στην εφαρμογή καθημερινά, οπότε ήταν πολύ πιθανό να είναι μια εύκολη απόφαση για τη Meta να φέρει τη λειτουργία στα κανάλια.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Η λειτουργία ψηφοφορίας κυκλοφορεί για τους πρώιμους χρήστες

Εκτός από τις φωνητικές ενημερώσεις, οι διαχειριστές μπορούν τώρα να μοιράζονται και ψηφοφορίες (Polls) στη συνομιλία στις οποίες οι ακόλουθοί τους μπορούν να απαντήσουν. Επιπλέον, το WhatsApp επιτρέπει πλέον στα κανάλια να έχουν έως και 16 διαχειριστές, αν θέλουν να βεβαιώνονται ότι οι ακόλουθοί τους είναι πάντα ενήμεροι για τα τελευταία νέα. Όσον αφορά τους θαυμαστές, τώρα θα μπορούν να μοιράζονται μια ενημέρωση καναλιού ως τη κατάστασή τους, που αποτελεί την έκδοση της υπηρεσίας μηνυμάτων για τα Instagram Stories. Δεδομένου ότι είναι δυνατόν να μοιραστεί κανείς φωνητικές σημειώσεις ως WhatsApp Status, πιθανώς αυτό σημαίνει ότι μπορούν επίσης να μοιραστούν μια ενημέρωση φωνής καναλιού αν το επιθυμούν. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κατευθύνονται προς τους χρήστες του WhatsApp σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: engadget.com