Στην κριτική μας για το Turnip Boy Robs a Bank, ρίχνουμε μια ματιά σε έναν κόσμο γεμάτο κωμωδία και ανατροπές.

Η εγκληματικότητα αποτελεί έναν κυλιόμενο κατήφορο. Σε ένα λεπτό αποφεύγετε τη φοροδιαφυγή και στο επόμενο συμμετέχετε σε μια συμμορία, εκτελώντας τη μεγαλύτερη ληστεία της μικρής σας “λαχανοζωής”. Αυτό συμβαίνει στο Turnip Boy Robs a Bank, μια συνέχεια που προσφέρει μια ληστεία τόσο εκτενή όσο και κατάλληλα συμπυκνωμένη για σνακ.

Το Turnip Boy Commits Tax Evasion κυκλοφόρησε το 2021 ως μια χαριτωμένη και ζωηρή περιπέτεια στο στυλ του Zelda, με διάρκεια μερικών ανεπιβεβαίωτων ωρών. Εμφανίστηκε σαν σάτιρα και παρωδία αλλά μετά από λίγα χρόνια, φαίνεται ότι η ομάδα ανάπτυξης στην Snoozy Kazoo είναι πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Το Turnip Boy Robs a Bank δεν ανατρέπει ακριβώς τον τρόπο που λειτουργεί το πρώτο παιχνίδι, αλλά προχωρά στη δομή του με έναν πιο πρωτότυπο και εξυπνακίστικο τρόπο.

Δείτε επίσης: Ace Combat 7: Skies Unknown θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουλίου

Οι αθώες ημέρες του περπατήματος μέσα από τα Weapon Woods και το αντάλλαγμα αντικείμενων από λαχανικά σε φρούτα έχουν περάσει. Αντί για αυτό, το Turnip Boy Robs a Bank παρουσιάζει έναν πιο εκτενή και πολύπλοκο κόσμο, όπου ο Turnip Boy συνεργάζεται με την Pickled Gang για να επιτελέσει ληστείες στην τράπεζα. Η δράση επαναλαμβάνεται, αλλά η γνώριμη ατμόσφαιρα γίνεται αναζωογονητική, και η επιθυμία να ανακαλύψεις κάτι νέο παραμένει αναζωογονητική. Όλα αυτά συμβαίνουν υπό τους ήχους ενός ενδιαφέροντος soundtrack που απέχει πολύ από τα χαριτωμένα κομματάκια του πρώτου παιχνιδιού.

Πέρα από αυτόν τον κεντρικό κύκλο, το σύστημα προόδου είναι παρόμοιο με εκείνο του Tax Evasion, όπου διάφορα πλάσματα βασισμένα σε φαγητά ζητούν από τον Turnip Boy όλο και πιο παράλογες χάρες. Οι περισσότερες αντιμετωπίζονται ως αναζητήσεις, αλλά τα περισσότερα προβλήματα λύνονται με την απόκτηση αρκετών χρημάτων για να αγοράσετε νέα αντικείμενα από το dark web. Οι δαπάνες αυξάνονται καθώς ανοίγετε περισσότερα τμήματα της τράπεζας, αλλά αυξάνονται και τα λάφυρα καθώς φτάνετε στα βάθη αυτού του ισχυρού χρηματοκιβωτίου.

Η απόκτηση των αγαθών περιλαμβάνει εκτός από την απλή επίθεση, τη χρήση C4 για να ανατινάξετε αποθηκευτικούς χώρους, την σκαλιστή στάτους για να αποκαλύψετε κρυμμένα πολύτιμα αντικείμενα, και την προσέγγιση των ομήρων για να “κουνήσετε” κυριολεκτικά τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα από τις ρηχές τσέπες τους. Αν και μπορείτε να κερδίσετε μερικές χιλιάδες δολάρια στην αρχή μιας ληστείας, στο τέλος θα συγκεντρώνετε λάφυρα σε εκατομμύρια. Υπάρχει ποικιλία αντιπάλων, από σαλιγκάρια και κουνέλια μέχρι μπέικον με ρόπα και ντόνατς με πιστόλι. Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι τρόποι για να τους αντιμετωπίσετε, ξεκινώντας από τον συνδυασμό σπαθιού και πιστολιού και φτάνοντας σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από ψάρια έως κοχλίες με μουσική, λέιζερ και ρουκέτα που θα ταιριάζει σε ένα Resident Evil παιχνίδι.

Δείτε ακόμα: Tomb Raider I-III Remastered: Πολλές αλλαγές για την Αγαπημένη Ηρωίδα

Το Turnip Boy Robs a Bank προσθέτει το “lite” στο roguelite με επιφανειακά, αλλά αποτελεσματικά, χαρακτηριστικά είδους. Τα περισσότερα όπλα βρίσκονται στον φυσικό κόσμο και μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα για να αυξήσετε τις πιθανότητες εύρεσης καλών αντικειμένων. Είναι όλα τυχαία, οπότε κάποιες ληστείες μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες. Με την επιστροφή νέων ανακαλύψεων στην κρυψώνα, θα έχετε την ευκαιρία να τις προσφέρετε για έρευνα όπλων σε έναν από τους Δίδυμους. Όσο ανεβάζετε το επίπεδο έρευνας, τόσα περισσότερα όπλα θα προστίθενται μόνιμα στις επιλογές του εξοπλισμού σας.

Ίσως υπάρχουν μερικές στιγμές που θα περιγράφα ως ελαφρώς ενοχλητικές κατά τη διάρκεια της 4-5 ωρών καμπάνιας, αλλά ο αγώνας δεν γίνεται ποτέ εκνευριστικός. Ακόμη κι αν το ισχυρό πυροβολικό οδηγεί σε επανειλημμένο θάνατο από έναν άλλο αστυνομικό, υπάρχουν διάφορες επιλογές δυσκολίας από την αρχή. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές προσβασιμότητας όσον αφορά το πώς προσεγγίζετε τη δράση. Αν θέλετε απλώς να εστιάσετε στο επεκταμένο lore του Turnip Boy και να απολαύσετε τις ανατροπές του τέλους του παιχνιδιού, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λεγόμενη “God Mode” οποτεδήποτε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα περιγράμματα των εχθρών και των αλληλεπιδραστικών αντικειμένων, να αυξήσετε ή να μειώσετε τη ζημιά που προκαλείτε, και να ενεργοποιήσετε το αυτόματο στόχευση και έναν λέιζερ στόχευσης για πιο ακριβή πυροβολισμό.

Τέσσερα κύρια αφεντικά σας περιμένουν στην τράπεζα, δοκιμάζοντας τις ικανότητες σας στα όπλα πριν από την τελική αντιπαράσταση, και κανένα από αυτά δεν απαιτεί πολλή σκέψη για να τα κατακτήσετε. Τουλάχιστον προσφέρουν μια ευκαιρία για περισσότερο χιούμορ στο ύφος του Turnip Boy, που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι ένα από τα κύρια σημεία όπου η ομάδα δείχνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ακόμη και όταν τα αστεία δεν είναι επιτυχημένα, δεν υπάρχει η ανασφάλεια που βασίζεται σε κλισέ αναφορές σε βαρετά τροπαιοθήκες. Αντίθετα, η Snoozy Kazoo επικεντρώνεται στην παράλογη φύση, με ένα μικρό γκρουπ κεντρικών χαρακτήρων, όπου ο σκληροτράχηλος και αποφασισμένος Dillitini καθοδηγεί τον Turnip Boy μέσα στον λαβύρινθο που ακολουθεί.

Δείτε επίσης: Halo Battle Royale: Πληροφορίες για την Ακύρωση του

Το Turnip Boy Robs a Bank είναι ένα γρήγορο steal ’em up που αναδεικνύει το επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό του. Υπάρχει πραγματική αίσθηση ανακάλυψης μέσα σε αυτούς τους ενισχυμένους με ατσάλι τοίχους, και είναι ευχάριστο να βλέπουμε την Snoozy Kazoo να βελτιώνεται στην τέχνη του πρώτου παιχνιδιού για να δημιουργήσει μια πιο ενοποιημένη pixel αισθητική που εκτείνεται από το gameplay στην τέχνη των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Είναι επίσης απλά ανόητο, κάτι που με τραβάει με τον πιο αρχέγονο τρόπο.

Δεν είμαι βέβαιος πόσο συχνά θα το επισκεφτώ ξανά, καθώς η επικέντρωση στο να κερδίζεις χρήματα για την αγορά βασικών αντικειμένων καθιστά τη μετάβαση από μια περιοχή στην άλλη πιο προβλέψιμη και ρουτίνα. Παρόλα αυτά, είμαι ευτυχισμένος που το δοκίμασα ενδελεχώς τουλάχιστον μία φορά, και αυτή η κρυψώνα αξίζει να ανακαλυφθεί, ανεξάρτητα από το αν απολαύσατε τον πρώτο γύρο εγκλημάτων με βάση τα φαγητά.

Πηγή πληροφοριών: destructoid.com