Η Walmart ανακοίνωσε αύξηση της μέσης αμοιβής των διευθυντών καταστημάτων από $117,000 σε $128,000 ετησίως, που αντιστοιχεί σε 9%.

Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και επηρεάζει το εύρος αμοιβών, που πλέον κυμαίνεται μεταξύ $90,000 και $170,000 ανάλογα με τον τύπο του καταστήματος. Επιπλέον, η εταιρεία τροποποίησε το πρόγραμμα μπόνους για να επικεντρωθεί στα κέρδη των καταστημάτων, ενδεχομένως φτάνοντας το μπόνους έως 200% του βασικού μισθού.

Διαβάστε ακόμη: Η Amazon σταματά τις προσλήψεις λόγω ανησυχιών για την οικονομία

Η κίνηση συμβαίνει καθώς οι λιανοπωλητές αντιμετωπίζουν προκλήσεις στον τομέα του εργατικού δυναμικού και προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερους εργαζομένους. Ταυτόχρονα, όμως, η Walmart μείωσε τις αρχικές πληρωμές για ορισμένες νέες προσλήψεις.

Το 2022, ο αντίπαλος της Walmart, η Target, αύξησε τον ελάχιστο μισθό σε ορισμένες θέσεις έως και 24 δολάρια, ενώ η Walmart διατήρησε τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια. Ωστόσο, η Target ανακοίνωσε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί να λάβουν υψηλότερη αρχική αμοιβή βάσει των απαιτήσεων της δουλειάς και των τοπικών ανταγωνιστικών μισθών.

Η Walmart, με περίπου 1,6 εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι πολλοί διευθυντές ξεκίνησαν ως ωρομίσθιοι. Ο CEO της Walmart, Doug McMillon, επεσήμανε ότι πολλοί έχουν αρχίσει τη σταδιοδρομία τους ως ωρομίσθιοι, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου.

Επιπλέον, η Walmart και άλλοι λιανοπωλητές έχουν επωφεληθεί από τις αγορές νοικοκυριών με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς και από τις αγορές υψηλότερου εισοδήματος.

Δείτε περισσότερα: Έρευνα: Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας δουλεύουν περισσότερες ώρες από όσες θα έπρεπε

Πηγή: edition.cnn