Το τελευταίο μικρού μεγέθους PC της Ayaneo μοιάζει με ένα old-school NES. Το Ayaneo AM02 mini PC περιλαμβάνει έναν APU επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7840HS και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: Η Nvidia κυριαρχεί στα AI PCs με τη νέα γενιά των chips

Τον Νοέμβριο, η Ayaneo ανακοίνωσε επίσημα το mini PC AM01. Αυτή η συσκευή κατασκευάστηκε με τη μορφή ενός ρετρό υπολογιστή Macintosh, αλλά η περιλαμβανόμενη παλαιότερη AMD APU δεν ήταν ακριβώς κάτι που θα κέρδιζε βραβεία ισχύος. Τώρα, το mini PC AM02 της Ayaneo έχει έρθει, με έναν ανανεωμένο σχεδιασμό που εμπνέεται από το NES και έναν πολύ πιο εντυπωσιακό επεξεργαστή. Επιπλέον, κοστίζει τρεις φορές περισσότερο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αυτό είναι ένα πραγματικά χαριτωμένο mini PC. Η ρετρό μορφή από την εποχή του NES είναι μια απόλαυση και μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε ένα χειριστήριο του στυλ 8BitDo SNES και ένα πληκτρολόγιο Nuphy greyscale για να το συνοδεύσετε, ολοκληρώνοντας το ταξίδι νοσταλγίας. Οι περισσότερες σύγχρονες λειτουργίες, όπως οι θύρες USB-C και HDMI, είναι κρυμμένες πίσω από μια μπροστινή κάλυψη, αν και υπάρχει ένα μικρό οθονάκι αφής πολλαπλών λειτουργιών στο πάνω μέρος. Αν κλείσετε τα μάτια, μπορείτε σχεδόν να παραπλανηθείτε ότι είναι ένα πραγματικό NES.

Δείτε ακόμα: Όλα τα gadget κουζίνας και εργαλεία μαγειρικής της CES 2024

Ωστόσο, στο εσωτερικό του Ayaneo Mini PC AM02 είναι όπου τελειώνουν οι ομοιότητες με την κονσόλα της Nintendo από τα 1980s. Είναι ένα πραγματικός σύγχρονος υπολογιστής που θα προσφέρει μια εμπειρία ανώτερη κατά πολύ σε σύγκριση με τον AM01. Κάθε μονάδα αποστέλλεται με έναν επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7840HS APU, ο οποίος είναι ελαφρώς πιο ισχυρός από την κορυφαία συσκευή της εταιρείας Kun. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είναι σε θέση να τρέξει τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια AAA σε μέσες ρυθμίσεις, ή ακόμη και υψηλότερα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο AM01 ήταν, για το μεγαλύτερο μέρος, μια μηχανή εξομοίωσης που σταμάτησε να εξελίσσεται μετά την εποχή του Gamecube.

Όσον αφορά τα σχετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να εξοπλίσετε το AM02 με έως και 32GB RAM DDR5 στην έναρξη, αλλά αυτό μπορεί να αναβαθμιστεί από τον χρήστη σε 64GB. Αποστέλλεται επίσης με έως και 1TB SSD αποθηκευτικού χώρου , με δυνατότητα επέκτασης έως 8TB. Υπάρχει ακόμη ένα σύγχρονο σύστημα ψύξης, μια θύρα USB-C, πολλές θύρες USB-A, μια θύρα HDMI, μια θύρα Ethernet και μια υποδοχή ήχου audio jack 3,5mm.

Δείτε επίσης: OnePlus 12: Χαρακτηριστικά, Διαθεσιμότητα και Τιμή

Υπάρχει επίσης το μυστήριο του πώς θα χρησιμοποιηθεί το οθονάκι αφής. Η Ayaneo παραμένει σιωπηλή, περιορίζοντάς το μόνο ως ρολόι, αν και έχει διαφημίσει “μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού”. Τουλάχιστον, θα πρέπει να προσφέρει ένα νέο τρόπο περιήγησης στα μενού, προσαρμογής ρυθμίσεων και επιλογής παιχνιδιών. Ωστόσο, ένας ελεγκτής ή ένα πληκτρολόγιο θα ήταν πιθανώς πιο αποτελεσματικά.

Φυσικά, η αύξηση της ισχύος συνεπάγεται ανάλογη αύξηση του κόστους.

Το mini PC AM02 ξεκινά από $440 για όσους το προπαραγγήλουν και $500 για όλους τους υπόλοιπους. Αυτή είναι μια έκδοση χωρίς RAM και χωρίς αποθήκευση, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εξοπλίσουν τον υπολογιστή με hardware δικής τους επιλογής. Διαφορετικά, οι τιμές κυμαίνονται από $530 έως $770, με RAM και αποθήκευση. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν μέσω της Indiegogo, που είναι συνηθισμένο για την Ayaneo, και τα μοντέλα αποστέλλονται τον Φεβρουάριο. “Δεν περιλαμβάνονται αξεσουάρ, αλλά υπάρχει έκπτωση όταν αγοράζετε πακέτο με χειριστήριο ή πληκτρολόγιο.”

Πηγή πληροφοριών: engadget.com