Οι χρήστες smartphone συνήθως αποθηκεύουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους στη συσκευή τους, κάτι που τους επιτρέπει να μοιράζονται εύκολα αυτές τις αγαπημένες στιγμές με φίλους και οικογένεια. Ωστόσο, καθώς ο χώρος αποθήκευσης της συσκευής περιορίζεται, οι χρήστες μπορεί να βρουν αναγκαίο να διαγράψουν μερικά από τα δεδομένα τους. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου φωτογραφίες και βίντεο διαγράφονται κατά λάθος από την αγορά Android. Ευτυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν διαγραμμένα αντικείμενα εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Δείτε επίσης: Android: Δελεάζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση

Η εφαρμογή Gallery των Android smartphones έχει έναν συγκεκριμένο φάκελο που περιέχει όλες τις πρόσφατα διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο. Ο φάκελος αποθηκεύει τα διαγραμμένα αντικείμενα για τις επόμενες 30 ημέρες, μετά τις οποίες διαγράφονται οριστικά. Μετά την μόνιμη διαγραφή, δεν μπορούν να ανακτηθούν ξανά στη συσκευή σας. Γι’ αυτό, εδώ έχουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας πριν ολοκληρωθούν 30 ημέρες στον φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα” της εφαρμογής Gallery.

Μέθοδος 1: Ανάκτηση διαγραμμένων φωτογραφιών από την Εικονοθήκη Android

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Συλλογή στη συσκευή Android σας.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μεταβείτε στην καρτέλα “Πρόσφατα διαγραμμένα αντικείμενα“.
  3. Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να αποκαταστήσετε και πατήστε το κουμπί Αποκατάσταση
    .

Δείτε ακόμα: Android Auto: Ανακαλύψτε πώς να εξατομικεύσετε το UI του

Μέθοδος 2: Ανάκτηση διαγραμμένων φωτογραφιών από το Google Photos
Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Google Photos για την αποθήκευση των φωτογραφιών και βίντεο σας στο cloud, σας παρέχει επίσης τη δυνατότητα να ανακτήσετε διαγραμμένα αντικείμενα στο smartphone σας. Η εφαρμογή Google Photos διατηρεί τις πρόσφατα διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο σας στον φάκελο Απορριφθέντα και τις διαγράφει οριστικά μετά από 60 ημέρες. Ακολουθούν οδηγίες για το πώς μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες στο Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Photos.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στο smartphone σας με λειτουργικό Android.
  2. Πηγαίνετε στην καρτέλα “Βιβλιοθήκη” και πατήστε στην επιλογή Απορριφθέντα ή Κάδος.
  3. Επιλέξτε τα διαγραμμένα στοιχεία που θέλετε να αποκαταστήσετε στη συσκευή σας.
  4. Πατήστε το κουμπί Ανάκτηση που είναι διαθέσιμο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πηγή: gadgetsnow