Εν όψει της κυκλοφορίας του Apple Vision Pro στις 2 Φεβρουαρίου, οι προγραμματιστές βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας των εφαρμογών τους για το headset μικτής πραγματικότητας. Μέχρι στιγμής, περίπου 250 εφαρμογές με εγγενή υποστήριξη για το visionOS έχουν υποβληθεί στην Apple, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πέρα από μερικές εφαρμογές της Apple, γνωστές ως third-party που θα υποστηρίζουν ενσωματωμένα το visionOS κατά την κυκλοφορία, περιλαμβάνουν τις Airmail, Box, CARROT Weather, Fantasical, Facades, JigSpace, MUBI, Night Sky, OmniPlan 4, Parcel, PCalc, Red Bull TV, Sky Guide, Tides, Webex, Zoom και πολλές άλλες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης εφαρμογών Appfigures.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να προπαραγγείλετε το Apple Vision Pro;

Η Microsoft θα προσφέρει μια ποικιλία από ενσωματωμένες εφαρμογές visionOS κατά την κυκλοφορία, όπως το Excel, το PowerPoint, το Word και το Teams. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τις εικόνες μάρκετινγκ στο App Store που κοινοποιήθηκαν από τον προγραμματιστή Steve Troughton-Smith στο Mastodon και τον λογαριασμό @M1Astra στο X/Twitter. Στις επιπλέον εικόνες φαίνονται ενσωματωμένες εφαρμογές για την Crunchyroll, την J.Crew, το LEGO Builder’s Journey, την Lowe’s και άλλες.

Πέρα από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι εφαρμογές για iPhone και iPad θα είναι αυτόματα διαθέσιμες στο Vision Pro, εκτός αν οποιοσδήποτε προγραμματιστής εξαιρεθεί χρησιμοποιώντας το εργαλείο App Store Connect. Ως αποτέλεσμα, η Apple αναφέρει ότι περισσότερες από ένα εκατομμύριο εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για ακουστικά κατά την κυκλοφορία τους.

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα μερικές νέες εφαρμογές ψυχαγωγίας που θα είναι διαθέσιμες στο Vision Pro. Αυτές περιλαμβάνουν τις Disney+, ESPN, NBA, MLB, PGA Tour, Max, Discovery+, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock, Pluto TV, Tubi, Fubo, IMAX και TikTok. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές θα είναι ενσωματωμένες, ενώ άλλες θα είναι συμβατές με εφαρμογές iPad.

Το Disney+ θα υποστηρίζει ενσωματωμένα το Vision Pro κατά την κυκλοφορία, προσφέροντας στους χρήστες μια ποικιλία από ταινίες 3D που μπορούν να απολαύσουν με ακουστικά. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα Avatar: The Way of Water, Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens, Elemental και Encanto.

“Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τον χώρο τους σε ένα από τα τέσσερα περιβάλλοντα του Disney+, φέρνοντάς τους πιο κοντά στην ιστορία», αναφέρει η Disney σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα. «Κάθε περιβάλλον περιλαμβάνει κινούμενα σχέδια και ήχους που δημιουργούν μια αίσθηση ζωντάνιας στον χώρο, καθώς και πασχαλινά αυγά από ταινίες και franchise που θα εκπλήξουν και θα ενθουσιάσουν τους θαυμαστές.”

Δείτε περισσότερα: Apple Store: Σάρωση προσώπου για τη βέλτιστη επιλογή Apple Vision Pro

Σύμφωνα με πληροορίες, κάποιες δημοφιλείς εφαρμογές, δεν θα προσφέρουν την έκδοση Vision Pro κατά την κυκλοφορία τους, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Spotify και YouTube. Παρόλα αυτά, οι χρήστες μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες μέσω του Safari. Δεν είναι επίσης σαφές, εάν οι εφαρμογές που ανήκουν στη Meta, όπως το Facebook, το Instagram, το Threads και το WhatsApp, θα είναι διαθέσιμες στο headset κατά την κυκλοφορία τους.

Καθώς απομένουν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι την κυκλοφορία του Vision Pro headset, οι προγραμματιστές έχουν ακόμα χρόνο να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους. Αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Πηγή: macrumors.com