Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η εταιρεία πούλησε ανάμεσα στις 160.000 με 180.000 ακουστικά Vision Pro, κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου προπαραγγελιών.

Δείτε επίσης: Apple: Ανοίγει το VisionOS για τους προγραμματιστές

Σε μια νέα ανάρτηση στο Medium, ο Kuo ανέφερε ότι το ακουστικό εξαντλήθηκε σύντομα μετά την έναρξη της προπαραγγελίας, με τους χρόνους αποστολής για όλα τα μοντέλα να καθυστερούν κατά πέντε έως επτά εβδομάδες. Παρότι η άμεση εξάντληση και οι επεκτεινόμενοι χρόνοι αποστολής φαίνονται θετικοί από μια πρώτη ματιά, ο Kuo προειδοποίησε ότι οι ημερομηνίες αποστολής παραμένουν αμετάβλητες 48 ώρες μετά την έναρξη των προπαραγγελιών, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση μπορεί να μειώνεται γρήγορα μετά την τοποθέτηση παραγγελιών από τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς.

Για να γίνει μια σύγκριση, τα νέα μοντέλα του iPhone πωλούνται εξίσου γρήγορα μετά την έναρξη των προ-παραγγελιών, αλλά συνήθως συνεχίζουν να βλέπουν μια σταθερή αύξηση στις ημερομηνίες αποστολής τις επόμενες ημέρες, που δείχνει συνεχή ζήτηση. Ο Kuo πιστεύει ότι η αποστολή 500.000 μονάδων Vision Pro φέτος “δεν πρέπει να αποτελεί πρόκληση“, αλλά η ζήτηση αποτελεί ένα κρίσιμο ερώτημα, καθώς το “Vision Pro εξακολουθεί να είναι ένα πολύ εξειδικευμένο προϊόν“.

Το Apple Vision Pro είναι ένα προηγμένο σύστημα τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εμπειρία του χρήστη μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας. Η κύρια λειτουργία του είναι να παρέχει στους χρήστες μια ρεαλιστική εικονική εμπειρία που ενσωματώνει τον πραγματικό κόσμο με τον ψηφιακό.

Δείτε ακόμα: Η Apple αρνείται ότι το ενδιαφέρον των developer για το Vision Pro είναι χαμηλό

Το Apple Vision Pro χρησιμοποιεί τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για να δημιουργήσει μια εμπειρία που είναι τόσο ρεαλιστική όσο και εντυπωσιακή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ειδικών γυαλιών που επιτρέπουν στον χρήστη να δει τον ψηφιακό κόσμο σαν να είναι μέρος του πραγματικού κόσμου.

Επιπλέον, το Apple Vision Pro περιλαμβάνει επίσης ισχυρές δυνατότητες αναγνώρισης εικόνας και αναγνώρισης προσώπου, καθώς και τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να αναλύει την κίνηση του χρήστη. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται στις ενέργειες του χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Τέλος, το Apple Vision Pro προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα εφαρμογών και παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την επαυξημένη πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν νέους κόσμους, να μάθουν νέες δεξιότητες και να παίξουν παιχνίδια με έναν τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατόν πριν.

Πηγή: macrumors