Μετά την κυκλοφορία των star messages στην ιστοσελίδα του Chat τον Νοέμβριο, η Google ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η ίδια λειτουργία θα έρθει και στα κινητά τις επόμενες εβδομάδες. Στοχεύοντας σε καλύτερη επιλογή λέξεων, δομής, αναγνωσιμότητας και ευφωνίας, βελτιστοποιεί το περιεχόμενο, αλλά διατηρεί την αρχική σημασία του.

Δείτε επίσης: Google Chat για Android: Redesign στην εφαρμογή

Χρησιμοποιώντας μία επιπλέον συντόμευση στο περιβάλλον μενού στο ανασχεδιασμένο πλαίσιο πλοήγησης, οι χρήστες Android και iOS μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε star messages στο Google Chat. Είναι μια χρήσιμη λειτουργία αν χρειαστεί να επιστρέψετε σε ένα μήνυμα αργότερα σε μια συνομιλία.

Για να επισημάνετε ένα μήνυμα σε Android ή iOS, απλά κρατήστε πατημένο πάνω του και κάντε κλικ στο αστεράκι. Φυσικά, μπορείτε να αφαιρέσετε την επισήμανση ενός μηνύματος από το αρχικό μήνυμα ή να αφαιρέσετε την επισήμανση πολλαπλών μηνυμάτων από τη συντόμευση.

Σύμφωνα με την Google, η επισήμανση μηνύματος δεν είναι διαθέσιμη σε υπάρχοντες χώρους οργανωμένους ανά θέμα συνομιλίας (παλαιά νηματική δομή). Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη για όλους τους πελάτες του Google Workspace και τους χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς Google.

Δείτε ακόμα: Το Google Chat αποκτά νέα χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τη Google, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, οι χρήστες Android θα έχουν τη δυνατότητα να επισημαίνουν μηνύματα στο Chat στις επόμενες δύο εβδομάδες από τις 19 Ιανουαρίου. Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες iOS θα λάβουν τη νέα δυνατότητα μέσα στον ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά ξεκινώντας από τις 16 Ιανουαρίου.

Το Goοgle Chat, ως μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία με διάφορους τρόπους. Πρώτον, παρέχει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο. 

Δεύτερον, το Google Chat επιτρέπει την ομαδική επικοινωνία. Μπορείτε να δημιουργήσετε δωμάτια για συγκεκριμένα έργα ή ομάδες, επιτρέποντας την οργανωμένη και συγκεκριμένη επικοινωνία.

Τρίτον, το Google Chat ενσωματώνει τις υπηρεσίες του Google Workspace, όπως το Google Docs, το Sheets και το Slides, επιτρέποντας την απομακρυσμένη συνεργασία και την αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών.

Δείτε επίσης: Google Chat: Επαναπροσδιορίζει την Πλοήγηση σε Android και iOS

Τέταρτον, το Goοgle Chat διαθέτει εργαλεία που βοηθούν στην οργάνωση της επικοινωνίας, όπως η δυνατότητα να σημειώνετε τα μηνύματα ως σημαντικά ή να απαντάτε σε συγκεκριμένα μηνύματα.

Πέμπτον, το Google Chat παρέχει επίσης τη δυνατότητα διεξαγωγής βιντεοκλήσεων, επιτρέποντας την πιο προσωπική και αποτελεσματική επικοινωνία. Επιπλέον, η δυνατότητα αυτή επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες.

Πηγή: phonearena