Η δυνατότητα του Google Search να κάνει αναζήτηση είναι εξαιρετική, υπάρχουν όμως και λειτουργίες tricks, τα οποία είναι χρήσιμα με τον δικό τους τρόπο και μπορούν να ενεργοποιηθούν απλώς μεταβαίνοντας στο google.com.

1) Roll a die

Ένα από τα πιο γνωστά tricks στην αναζήτηση του Google είναι να πληκτρολογήσετε “roll a die” για να ρίξετε ένα ζάρι. Κάντε κλικ στο κουμπί “Roll” για να συνεχίσετε να ρίχνετε ζάρια και προσθέστε επιπλέον ζάρια με διαφορετικό αριθμό πλευρών κάνοντας κλικ στα κουμπιά κάτω από την κυλιόμενη εικόνα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τον αριθμό των ζαριών που επιθυμείτε και τον αριθμό των πλευρών που έχουν.

Διαβάστε ακόμη: Η Google αποκαλύπτει ένα νέο τρόπο αναζήτησης

2) Check your grammar

Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε γραμματικά λάθη πληκτρολογώντας τη φράση ή την πρόταση που θέλετε να ελέγξετε, ακολουθούμενη από την φράση “έλεγχος γραμματικής”. Θα λάβετε είτε ένα πράσινο σήμα επιλογής, που σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει, είτε θα λάβετε μια διόρθωση που μπορείτε να αντιγράψετε στο πρόχειρο. Διαφορετικά η Google δεν θα αναγνωρίζει κάτι και θα παρουσιάσει κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης.

3) Dog

Ιδανικό για τους λάτρεις των σκύλων. Αν αναζητήσετε τη λέξη “Σκύλος/Dog”, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους.

Ωστόσο, στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει ένα πατουσάκι σκύλου. Όταν το πατήσετε, θα εμφανίζεται οπουδήποτε κάνετε κλικ, ένα πατουσάκι σκύλου.

4) Cat

Λειτουργεί ακριβώς όπως και με το “Dog”, απλά εμφανίζει τα πατουσάκι μιας γάτας.

5) Animal sounds

Αναμένονται επιλογές για αναπαραγωγή ήχων ζώων.

6) Access a bubble level

Για να ελέγξετε εάν μια επιφάνεια είναι επίπεδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επιπέδου φούσκας που είναι διαθέσιμη στο Google. Απλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Chrome για Android ή iOS για να την ενεργοποιήσετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς δεν διαθέτουν τους απαραίτητους αισθητήρες για να ανιχνεύσουν εάν κάτι είναι επίπεδο ή όχι.

Πληκτρολογήστε “bubble level” στο Google Chrome για κινητά και θα εμφανιστεί (ίσως χρειαστεί να δώσετε στο Chrome την άδεια πρόσβασης στις απαραίτητες λειτουργίες). Το επίπεδο των φυσαλίδων λειτουργεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, επομένως μπορείτε να διαπιστώσετε εάν κάτι είναι παράλληλο ή κάθετο, χρησιμοποιώντας τις άκρες του τηλεφώνου σας ή τοποθετώντας το επίπεδο. Επιπλέον, μπορείτε να αντιληφθείτε τη γωνία σε μοίρες.

7) Have numbers written as words

Η Google μπορεί να σας πει αμέσως ότι 173.232.934 είναι εκατόν εβδομήντα τρία εκατομμύρια, διακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες, εννιακόσια τριάντα τέσσερα: Απλά πληκτρολογήστε τον αριθμό σας στην αναζήτηση της Google και προσθέστε το “=αγγλικά” στο τέλος. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το πώς θα πείτε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό.

Δείτε επίσης: Google Search: Νέα SEO εργαλεία για τα social media

8) Παίξτε Pac-Man

Όταν αναζητάτε το “pac-man” στο Google, δεν θα λάβετε μόνο τα συνηθισμένα αποτελέσματα αναζήτησης για το κλασικό βιντεοπαιχνίδι. Μπορείτε πραγματικά να το παίξετε απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας, απλά κάνοντας κλικ στο “Αναπαραγωγή” κάτω από το γραφικό του Pac-Man. Το παιχνίδι και οι χειρισμοί είναι πολύ απλοί – απλά χρησιμοποιήστε τα βέλη στο πληκτρολόγιό σας για να κινηθείτε.

9) Play Solitaire/ Πασιέντζα

Μεταξύ των παιχνιδιών, η κλασσική “Πασιέντζα” είναι ενσωματωμένη απευθείας στο Google Search πλαίσιο. Γράψτε απλώς “Play Solitaire” και θα εμφανιστεί αυτόματα. Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί “Αναπαραγωγή” στο γραφικό στοιχείο του παιχνιδιού για να ξεκινήσετε. Παρόλο που δεν είναι το πιο απαιτητικό παιχνίδι, περνάει ευχάριστα η ώρα και προσφέρει δύο διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για να επιλέξετε.

10) Start a metronome

Αν θέλετε απλά να ξεκουράσετε το μυαλό σας για λίγο, απλώς πληκτρολογήστε “μετρονόμος/metronome” στο πλαίσιο αναζήτησης της Google. Θα μπορείτε να ορίσετε το ρυθμό παλμών ανά λεπτό και, στη συνέχεια, απλά κάντε κλικ στο μπλε κουμπί αναπαραγωγής για να ξεκινήσει η μέτρηση. Ο μετρονόμος μπορεί να προσαρμοστεί στην ταχύτητα που επιθυμείτε (από 40 bpm έως 218 bpm).

11) Go through a breathing exercise

Αισθάνεστε κούραση από την πίεση της ημέρας; Νιώθετε άγχος για όλες τις υποθέσεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε; Αναζητήστε τη φράση “άσκηση αναπνοής/breathing exercise” στο Google Search και θα βρείτε μια απλή άσκηση, διάρκειας 1 λεπτού, που μπορείτε να ακολουθήσετε απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

12) Tell Google you’re curious

Φυσικά και υπάρχουν ενδιαφέροντα γεγονότα στον ιστότοπο, αλλά αν πείτε στο Google ότι νιώθετε περίεργα, θα λάβετε μια μικρή δόση ασήμαντων πληροφοριών από έναν από τους ιστότοπους που έχει ανιχνεύσει η Google. Αυτό είναι ιδανικό αν έχετε ένα κουίζ που πρέπει να συμπληρώσετε ή αν θέλετε να αξιοποιήσετε μερικά λεπτά χαλάρωσης με κάτι εκπαιδευτικό.

Μπορείτε να ανανεώνετε τη σελίδα για να λαμβάνετε συνεχώς νέες πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με το εργαλείο αναζήτησης της Google, ανακαλύψαμε ποιος καταλαμβάνει τη θέση των 500 δολαρίων, ποιος ήταν ο τελευταίος που περπάτησε στο φεγγάρι, το φαινόμενο της ρίγης στο σώμα και το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται αμφιδέξιο.

13) Start a timer

Προσθέστε τη λέξη “χρονόμετρο/timer” στο πλαίσιο Google Search για να εμφανιστεί η λειτουργία χρονοδιακόπτη μαζί με το εργαλείο χρονομέτρησης.

Πληκτρολογήστε “χρονόμετρο” για να μεταβείτε απευθείας εκεί. Οι δυνατότητές σας δεν έχουν πολλά εμπόδια, αλλά είναι βολικό να έχετε άμεση πρόσβαση μέσω του περιηγητή σας. Επιπλέον, μπορείτε να είστε πιο ακριβείς σχετικά με το χρονοδιακόπτη σας, για παράδειγμα: “Έναρξη του χρονοδιακόπτη για 10 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα”.

Διαβάστε επίσης: Google: Ήθελε τα iPhones να έχουν προεγκατεστημένο το Google Search

14) Flip a coin

Η χρήση του “flip a coin” στο Google Search είναι παρόμοια με το “roll a die”.Θα εμφανιστεί μια εικόνα ενός νομίσματος που αναποδογυρίζει πριν εμφανιστούν κεφάλια ή μικρά. Αν θέλετε να το επαναλάβετε, κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αναστρέψετε πολλά νομίσματα ταυτόχρονα. Αν έχετε λάβει κάποια απόφαση για την οποία δεν είστε σίγουροι, αυτή είναι σίγουρα μια από τις επιλογές σας.

Πηγή: gizmodo.com