Σύμφωνα με αναφορές, οι λάθος πληροφορίες των Apple Maps έχουν κοστίσει χιλιάδες δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις, καθώς εμφανίζονται εσφαλμένα ως μόνιμα κλειστές.

Δείτε επίσης: Πώς να θολώσετε το σπίτι σας στο Street View του Google Maps;

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναφέρουν επίσης ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί το σφάλμα, παρά την ακολούθηση της διαδικασίας που συνιστά η Apple.

Το ABC News της Αυστραλίας ανέδειξε ένα παράδειγμα, όπου ακόμη και η προσοχή των μέσων ενημέρωσης δεν μπόρεσε να επιλύσει πλήρως το πρόβλημα.

Για σχεδόν μια δεκαετία τώρα, ο Chris Pyatt και η σύζυγός του Pum διαχειρίζονται το εστιατόριο Pum’s Kitchen στην περιοχή Sunshine Coast του Queensland.

Μόνο όταν ένας συνήθης πελάτης τηλεφώνησε για να ρωτήσει γιατί είχε κλείσει το εστιατόριό του, ο Chris Pyatt έμαθε ότι η μικρή του επιχείρηση είχε καταχωρηθεί ως “οριστικά κλειστή” στο Apple Maps, κάτι που τον κάνει να χάνει αρκετά λεφτά το χρόνο.

Το εστιατόριο ανέφερε ότι το λάθος τους στοίχισε περίπου 12.000 δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 8.000 δολάρια ΗΠΑ).

Δείτε ακόμα: Πρώην σχεδιάστρια των Google Maps διαφωνεί με το νέο redesign

Όταν επικοινώνησε με την Apple για να διορθώσει το πρόβλημα, η εταιρεία αρχικά δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει καθώς δεν διέθετε κανένα προϊόν της Apple. Στη συνέχεια, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει έναν περιηγητή ιστού για να ακολουθήσει τις οδηγίες της Apple και να ανοίξει έναν επαγγελματικό λογαριασμό, να δηλώσει την επιχείρηση και να την χαρακτηρίσει ως ανοιχτή – αλλά η εφαρμογή Apple Maps δεν ενημέρωσε τις πληροφορίες.

Ακόμα και όταν η ABC News επικοινώνησε με την Apple, το πρόβλημα δεν επιλύθηκε πλήρως: οι Apple Maps άρχισαν να εμφανίζουν την επιχείρηση ως ανοιχτή, αλλά τώρα σε λανθασμένη τοποθεσία

!

Οι έρευνες στον ιστό δείχνουν ότι εκατοντάδες άλλες μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Η τεχνολογική ειδήμονας Erica Mealy από το Πανεπιστήμιο Sunshine Coast ανέφερε ότι υπήρχαν εκατοντάδες αναρτήσεις στα Apple Forums, καθώς και σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Quora, από επιχειρηματίες που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα.

Δείτε επίσης: Apple Maps: Νέες λειτουργίες δοκιμάζονται σε Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Σλοβακία

Τα Apple Maps προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαρτογράφησης που είναι συνδεδεμένη απευθείας με το λειτουργικό σύστημα iOS. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή είναι πλήρως ενσωματωμένη με άλλες εφαρμογές της Apple, όπως το Calendar και το Siri, προσφέροντας μια αρμονική και απρόσκοπτη εμπειρία.

Επιπλέον, τα Apple Maps περιλαμβάνουν ορισμένες μοναδικές λειτουργίες, όπως την ‘Look Around‘, που προσφέρει 3D προβολές των δρόμων, παρόμοια με την ‘Street View‘ του Google, αλλά με πιο λεπτομερή και ρεαλιστική απεικόνιση.

Τα Apple Maps προσφέρουν επίσης εκτενείς πληροφορίες για την κατάσταση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ενώ ενσωματώνουν και λειτουργίες για την εύρεση σημείων ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία.

Τέλος, τα Apple Maps χρησιμοποιούν την τεχνολογία ‘Flyover‘, που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν σε 3D απεικονίσεις πόλεων και τοπίων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία χαρτογράφησης.

Πηγή: bleepingcomputer