Το TikTok, η κινεζική εφαρμογή δημιουργίας σύντομων βίντεο, έχει πρόσφατα εφαρμόσει περικοπές προσωπικού ως μέρος της στρατηγικής μείωσης του κόστους. Η εταιρεία έχει ζητήσει από συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων να αποχωρήσουν, κυρίως από τα τμήματα πωλήσεων και διαφήμισης.

Δείτε επίσης: Ο δικαστής Pitman στηρίζει την απαγόρευση του TikTok στο Texas

Σύμφωνα με αναφορές του NPR, οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι είχαν την έδρα τους στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Όστιν και διάφορες παγκόσμιες τοποθεσίες, με περίπου 60 άτομα να καλούνται να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, εναλλακτικές πηγές υποδεικνύουν ότι ο αριθμός των απολυμένων εργαζομένων στο TikTok θα μπορούσε να είναι “τουλάχιστον” 100 άτομα. Ανταποκρινόμενο στην ανακοίνωση για τις απολύσεις, το TikTok είχε προγραμματίσει να οργανώσει μια συνάντηση, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Αυτήν τη στιγμή, το TikTok απασχολεί περίπου 7.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ διαθέτει μια κοινότητα χρηστών με πάνω από 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στη χώρα. Αυτή η απόφαση λαμβάνεται μετά από πολλαπλές μειώσεις προσωπικού που παρατηρήθηκαν σε διάφορες τεχνολογικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως η Google, η Amazon, η Unity και η Discord.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Sundar Pichai, ο CEO της Google, έχει προειδοποιήσει τους υπαλλήλους να ετοιμαστούν για περαιτέρω μειώσεις θέσεων εργασίας τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το YouTube θα απολύσει τουλάχιστον 100 υπαλλήλους από τις ομάδες διαχείρισης και λειτουργιών των δημιουργών του.

Κατά την τρέχουσα χρονιά, περίπου 62 τεχνολογικές εταιρείες έχουν λήξει την απασχόληση περισσότερων από 10.000 ατόμων.

Δείτε ακόμα: Γαλλία: Ban του TikTok και άλλων apps σε κυβερνητικές συσκευές

Κατά τη διάρκεια των ετών 2022 και 2023, τεχνολογικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των startups, απέλυσαν έναν εντυπωσιακό αριθμό 425.000 υπαλλήλων. Σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, στην Ινδία παραιτήθηκαν περισσότεροι από 36.000 υπάλληλοι.

Υπάρχει αυτήν τη στιγμή μια αγωγή κατά του TikTok από την πολιτεία της Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα

έχει παραπλανήσει τους γονείς σχετικά με τη φύση του περιεχομένου που είναι διαθέσιμο στα παιδιά.

Η εισαγγελέας του Αμερικανικού Πολιτείου της Άιοβα, Μπρένα Μπερντ, υποστηρίζει ότι η εφαρμογή TikTok περιλαμβάνει σεξουαλικό περιεχόμενο, γυμνό, προσβλητική γλώσσα, υβριστικό χιούμορ, καθώς και αναφορές σε αλκοόλ, καπνό και ναρκωτικά.

Η νομική ενέργεια ισχυρίζεται επίσης ότι το TikTok αποφεύγει τους γονικούς ελέγχους στις συσκευές Apple, κατατάσσοντας την εφαρμογή της ως κατάλληλη για ηλικίες 12 ετών και άνω, όταν θα έπρεπε πραγματικά να έχει καταταγεί για ηλικίες 17 ετών και άνω. Αυτός ο λανθασμένος χειρισμός επιτρέπει σε πολλά παιδιά να κατεβάσουν ελεύθερα την εφαρμογή χωρίς καμία περιοριστική ρύθμιση από τους γονείς τους.

Δείτε επίσης: TikTok Favorites: Πώς να βρείτε και να οργανώσετε τα αγαπημένα σας βίντεο;

Μια πιθανή συνέπεια των απολύσεων στο TikTok θα μπορούσε να είναι η μείωση της παραγωγικότητας. Η απώλεια εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ικανότητας της εταιρείας να παράγει νέο περιεχόμενο ή να αναπτύσσει νέες λειτουργίες.

Επίσης, η απώλεια εργαζομένων μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ηθικό των υπολοίπων εργαζομένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα της εταιρείας. Οι πελάτες και οι χρήστες του TikTok μπορεί να αντιληφθούν τις απολύσεις ως ένδειξη αστάθειας ή προβλημάτων στην εταιρεία, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πελατών ή μείωση της χρήσης της πλατφόρμας.

Πηγή: mashable