Η Microsoft προχωρά σε απολύσεις που θα επηρεάσουν 1.900 υπαλλήλους στην Activision Blizzard, στο τμήμα Xbox και στην ZeniMax.

Ουσιαστικά, οι περικοπές επηρεάζουν περίπου στο 8% του συνολικού τμήματος gaming της Microsoft. Σύμφωνα με το Verge, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, επιβεβαίωσε τις απολύσεις σε ένα σημείωμα:

“Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από τρεις μήνες από τότε που οι ομάδες Activision Blizzard και King εντάχθηκαν στη Microsoft. Καθώς προχωράμε προς το 2024, η ηγεσία της Microsoft Gaming και της Activision Blizzard έχει δεσμευτεί να ευθυγραμμιστεί σε μια στρατηγική και ένα σχέδιο εκτέλεσης με μια βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίξει το σύνολο της αναπτυσσόμενης επιχείρησής μας. Μαζί, θέσαμε προτεραιότητες, προσδιορίσαμε τομείς αλληλοεπικάλυψης και διασφαλίσαμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Δείτε επίσης: Η eBay ανακοινώνει απολύσεις 1000 υπαλλήλων

Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας στο τμήμα gaming κατά περίπου 1900 ρόλους (από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας). Η ηγετική ομάδα του Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να πλοηγηθούμε σε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Τα άτομα που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις μειώσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των ομάδων Activision Blizzard, ZeniMax και Xbox και θα πρέπει να είναι περήφανοι για όλα όσα έχουν καταφέρει εδώ. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη δημιουργικότητα, το πάθος και την αφοσίωση που έχουν φέρει στους αγώνες μας, στους παίκτες μας και στους συναδέλφους μας. Θα παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε όσους επηρεάζονται κατά τη διάρκεια της μετάβασης….

Κοιτάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τομείς που θα αναπτύξουν την επιχείρησή μας και θα υποστηρίξουν τη στρατηγική μας να προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους gamers σε όλο τον κόσμο. Αν και αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας, είμαι τόσο σίγουρος όσο ποτέ για την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να αναπτύσσετε τα παιχνίδια, τις ιστορίες και τους κόσμους που φέρνουν κοντά τους παίκτες.

Phil

Παράλληλα με τις απολύσεις, ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία. Η Microsoft σχεδιάζει να ορίσει έναν νέο πρόεδρο της Blizzard την επόμενη εβδομάδα. Ο Allen Adham, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Blizzard, αποχωρεί επίσης από την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Google προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος

Οι απολύσεις έρχονται τον ίδιο μήνα που ανακοίνωσαν περικοπές και οι Riot Games, Google, Discord, Twitch, Unity, eBay και πολλές άλλες τεχνολογικές εταιρείες.

Μόνο φέτος, πάνω από 70 εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει περισσότερα από 13.000 άτομα. Την ίδια περίοδο πέρυσι, οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν απολύσει πολύ περισσότερους εργαζομένους – περίπου 38.000 υπαλλήλους.

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Δείτε επίσης: Twitch: Πρόκειται να απολύσει σχεδόν το 35% του προσωπικού της

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.theverge.com