Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Η Epic ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να φέρει το δικό της κατάστημα, το Epic Games Store, στο iOS αργότερα φέτος και θα φέρει επίσης το Fortnite πίσω στα iPhone.

Δείτε ακόμα: Νέες Διαδρομές με τα Launch Pads στο Lego Fortnite v28.10

Δείτε επίσης: Ο Solid Snake Κάνει Επίσημη Είσοδο στο Fortnite με τη Νέα Ενημέρωση

Πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2020, η Epic προσπάθησε να προσθέσει νέους τρόπους για την αγορά αντικειμένων μέσα από το Fortnite στις φορητές εκδόσεις του παιχνιδιού. Αυτοί οι νέοι τρόποι θα ήταν φθηνότεροι για τους χρήστες και θα παρακάμπταν το ποσοστό που συνήθως παίρνουν οι Google και Apple από όλες τις αγορές μέσα από τις εφαρμογές στις συσκευές τους. Εντός λίγων ωρών, τόσο η Google όσο και η Apple είχαν αποσύρει το Fortnite από τα ψηφιακά τους καταστήματα, και συνεπώς απο όλες τις φορτητές συσκευές και η Epic ξεκίνησε μια νομική μάχη με τις δύο εταιρείες που μόλις τώρα ολοκληρώνεται. (Σύντομη περίληψη: Η Epic δεν κέρδισε πολλά απέναντι στην Apple, αλλά βγήκε καλύτερα κερδισμένη απέναντι στη Google.) Τώρα, χάρη στο νέο Ψηφιακό Νομικό Πλαίσιο (DMA) της ΕΕ, η Epic θα φέρει επιτέλους πίσω το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite στα iPhone στην ΕΕ.

Στις 25 Ιανουαρίου, η Apple αναγκάστηκε να εφαρμόσει αλλαγές που θα επέτρεπαν—για πρώτη φορά ποτέ—τα App stores τρίτων στις συσκευές iOS. Η Apple θα πρέπει επίσης να επιτρέπει το sideloading, τη δυνατότητα για τους χρήστες να εγκαθιστούν τις δικές τους εφαρμογές απευθείας στις συσκευές τους. Αυτά είναι και τα δύο χαρακτηριστικά των τηλεφώνων Android, αλλά όχι του περισσότερο κλειδωμένου οικοσυστήματος του iOS. Αλλά χάρη στο DMA, αυτό αλλάζει στην ΕΕ και η Epic δεν άργησε να καταγγείλει την Apple και να ανακοινώσει την επιστροφή του Fortnite μέσω του δικού της app store, του Epic Games Store.

Δείτε ακόμα: Η Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

“Θυμάστε το Fortnite στο iOS; Πώς θα το φέρουμε πίσω,” έγραψε η Epic στο Twitter νωρίτερα σήμερα. Το tweet συνοδευόταν από μια άμεση πρόκληση προς την Apple και ένα gif που δείχνει τον διάσημο χαρακτήρα του Fortnite, Peely, να κοιτά με θυμό. Πιθανόν, προς την Apple.”

Αργότερα φέτος, το Fortnite θα επιστρέψει στην Ευρώπη στις συσκευές λογισμικού iOS (πχ. iPhone, iPad κ.α.) μέσω του Epic Games Store. (Χαιρετίσματα στο DMA – ένας σημαντικός νέος νόμος στην ΕΕ που το καθιστά δυνατό). “@Apple, ο κόσμος παρακολουθεί,” ανέφερε η Epic στο Twitter.

Δείτε επίσης: Fortnite: Παράταση Προθεσμίας Επιστροφών έως 29 Φεβρουαρίου

Ο CEO της Epic δεν είναι ευχαριστημένος με τους νέους κανονισμούς της Apple

Φυσικά, το να επιτρέπει η Apple το sideloading και τις εφαρμογές τρίτων δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επιβάλει πολλούς κανόνες και διάφορους περιορισμούς που μπορεί να είναι δαπανηροί για ανεξάρτητους προγραμματιστές και να περιορίζουν το πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων. Ο CEO της Epic, Tim Sweeney, δεν είναι ευχαριστημένος με τους περιορισμούς και τις νέες πολιτικές του κατασκευαστή του iPhone, αποκαλώντας τις “άχρηστες”.

“Η Apple προτείνει ότι μπορεί να επιλέξει ποια καταστήματα επιτρέπονται να ανταγωνίζονται με το App Store τους,” έγραψε ο Sweeney σε ένα μακροσκελές tweet στις 25 Ιανουαρίου. “Θα μπορούσαν να αποκλείσουν την Epic από το να ξεκινήσει το Epic Games Store και να διανείμει το Fortnite μέσω αυτού, για παράδειγμα, ή να αποκλείσουν τη Microsoft, τη Valve, τη Good Old Games ή νέους συμμετέχοντες.”

“Υπάρχει πολλή άχρηστη πληροφορία στην ανακοίνωση της Apple. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αναλυθούν τόσο τα γραπτά όσο και τα άγραφα μέρη αυτού του νέου θεάτρου τρόμου, οπότε μείνετε συντονισμένοι,” πρόσθεσε ο Sweeney.

Για την ώρα, φαίνεται ότι το σχέδιο είναι—παρά τους φρικαλέους κανόνες, σύμφωνα με τον CEO της Epic—ότι η εταιρεία θα φέρει το Fortnite και το κατάστημά της στα iPhones στην ΕΕ, εκτός αν η Apple προσπαθήσει να επέμβει.

Πηγή: kotaku