Το Goοgle Chat προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που συνήθως βλέπουμε σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, καμία πλατφόρμα δεν καλύπτει κάθε πτυχή, και το Google Chat δεν διαθέτει ένα βασικό χαρακτηριστικό. Η καλή είδηση είναι ότι αυτό το κενό θα γεμίσει σύντομα.

Δείτε επίσης: Google Chat: Φέρνει τη δυνατότητα star messages σε iOS και Android

Ο AssembleDebug αποκάλυψε στο TheSpAndroid (μέσω του Android Police) ότι το Google Chat ετοιμάζεται να εισάγει μια πολύ απαραίτητη λειτουργία: τα φωνητικά μηνύματα. Αναμένεται να εφαρμοστεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024, οπότε ίσως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να αρχίσουμε να στέλνουμε φωνητικά μηνύματα μέσω της εφαρμογής.

Η ίδια σημαία φαίνεται να υπήρξε και στην εφαρμογή Gmail, καθώς η Google ενσωμάτωσε λειτουργικότητα Goοgle Chat σε αυτή, σύμφωνα με την πηγή.

Τα φωνητικά μηνύματα ή οι ηχογραφήσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας το κουμπί μικροφώνου στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα οθόνης. Αυτό το κουμπί μικροφώνου αντικαθιστά προσωρινά το κουμπί αποστολής. Ωστόσο, το κουμπί αποστολής εμφανίζεται ξανά είτε όταν ο χρήστης αρχίζει να πληκτρολογεί στο πεδίο κειμένου είτε μετά το πέρας της ηχογράφησης του ήχου.

Παρόλο που τα φωνητικά μηνύματα είναι μια κοινή λειτουργία σε δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Messenger, το Telegram, το iMessage και ακόμη και η εφαρμογή μηνυμάτων της Google, είναι αρκετά εκπληκτικό το γεγονός ότι η εταιρεία δεν το έχει εισαγάγει στο Chat μέχρι σήμερα. Καθώς η λειτουργία είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, δεν υπάρχει ακριβής χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Δείτε ακόμα: Google Chat για Android: Redesign στην εφαρμογή

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση, το Google Chat εισήγαγε ένα νέο εργαλείο διαμεσολάβησης με σκοπό την αναθεώρηση και διαχείριση του καταγεγραμμένου περιεχομένου εντός της πλατφόρμας. Επιπλέον, ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε τα σχέδιά του να φέρει το χαρακτηριστικό των αγαπημένων μηνυμάτων τόσο στο iOS

όσο και στο Android τις ερχόμενες εβδομάδες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Goοgle Chat είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων βασισμένη στο cloud που αναπτύχθηκε από την Goοgle για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αποτελεί μέρος της συλλογής εργαλείων παραγωγικότητας Google Workspace και ενσωματώνεται με άλλα προϊόντα της Google, όπως το Gmail, το Google Calendar και το Google Drive.

Δείτε επίσης: Το Google Chat αποκτά νέα χαρακτηριστικά

Το Google Chat είναι ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας που προσφέρει πολλές λειτουργίες. Πρώτον, παρέχει τη δυνατότητα άμεσων μηνυμάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, το Google Chat υποστηρίζει τη δημιουργία δωματίων συνομιλίας, όπου οι χρήστες μπορούν να συνεργάζονται και να συζητούν σε ομάδες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την οργάνωση ομαδικών εργασιών και τη διαχείριση έργων.

Το Google Chat επιτρέπει επίσης την αποστολή και τη λήψη αρχείων, καθιστώντας την ανταλλαγή πληροφοριών ακόμα πιο απλή και αποτελεσματική. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται εικόνες, βίντεο, εγγραφές και άλλα είδη αρχείων. Μια άλλη σημαντική λειτουργία του Google Chat είναι η δυνατότητα να πραγματοποιούνται βιντεοκλήσεις. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις με έναν ή περισσότερους ανθρώπους, επιτρέποντας την προσωπική επικοινωνία ανεξάρτητα από την απόσταση.

Τέλος, το Google Chat είναι ενσωματωμένο με άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Calendar και το Google Drive, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία επικοινωνίας και συνεργασίας.

Πηγή: phonearena