Η Browser Company πρόσφατα κυκλοφόρησε το “Arc Search” με AI (τεχνητή νοημοσύνη) για iPhone, προσφέροντας μια νέα εμπειρία περιήγησης στο web.

Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί AI (τεχνητή νοημοσύνη) με το χαρακτηριστικό “Browse for me” -“Περιήγηση για μένα” και δημιουργεί σελίδες με πληροφορίες από έξι ιστοσελίδες για το ερώτημα αναζήτησης. Παρέχει κατηγοριοποιημένες ενότητες και συνοπτικές περιλήψεις, όπως για συνταγές ή ανακοινώσεις της Apple. Οι σελίδες περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο, και υπάρχει επίσης η επιλογή “Dive Deeper” για περαιτέρω εξερεύνηση.

Δείτε περισσότερα: Circle to Search: Πώς να κάνετε Google search κυκλώνοντας πράγματα στην οθόνη σας;

Προς το παρόν δε μπορούμε να μοιραστούμε αυτές τις σελίδες με κανέναν, εκτός αν τραβήξουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν το Preplexity ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον υπολογιστή-πελάτη του Arc στα iPhone. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη και για τον πελάτη σε κινητές συσκευές.

Οι χρήστες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν απλώς να πατήσουν στο ερώτημα για να χρησιμοποιήσουν άλλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το DuckDuckGo ή το Ecosia, αν αυτές έχουν οριστεί ως προεπιλογή.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες λειτουργίες που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησης. Με τη λειτουργία ανάγνωσης, μπορείτε να διαβάζετε εύκολα όλες τις ιστοσελίδες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σελιδοδείκτες στις ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν και να αρχειοθετήσετε τις καρτέλες μετά από μία ημέρα για να εξοικονομήσετε χώρο στο πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, λείπει ένα σύστημα φακέλων για την οργάνωση των σελιδοδεικτών.

ΓΙΑΤΙ Η ARC ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ BROWSER;

Ο Josh Miller, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Browser, ανακοίνωσε στο X τη δημιουργία του νέου προγράμματος περιήγησης με την ονομασία “Arc Search”. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προσφορά γρήγορης αναζήτησης, παρόμοια με τα προγράμματα περιήγησης στα κινητά τηλέφωνα. Ξεχωρίζει με μια γραμμή αναζήτησης στη μέση και ένα πληκτρολόγιο που επιτρέπει άμεση πληκτρολόγηση ερωτημάτων. Η καινοτομία του προγράμματος είναι η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με έναν AI πράκτορα για αναζήτηση μεγάλου όγκου δεδομένων, σύνοψη περιεχομένου και εκλεπτυσμένη παρουσίαση. Το Arc Search σε ένα iPhone επιχειρεί να συνδυάσει χαρακτηριστικά αναζήτησης με λειτουργίες υποστηριζόμενες από AI, όπως το Search Generative Experience (SGE)

ή το Perplexity AI της Google, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον περιήγησης.

Δείτε επίσης: Διασκεδαστικά tricks στο Google Search!

ΤΙ ΕΠΕΤΑΙ;

Η εταιρεία Arc σχεδιάζει να διατηρήσει ζωντανή την κινητή εφαρμογή της για την αποθήκευση συνδέσμων, ενώ επίσης σχεδιάζει να συγχωνεύσει τους πελάτες των προγραμμάτων περιήγησης σε μεταγενέστερο στάδιο. Επιπλέον, προγραμματίζει να εισαγάγει συγχρονισμό μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τους χρήστες των Windows, η εταιρεία αναπτύσσει τη δική της εμπειρία συγχρονισμού για το Arc.

Αρχικά, το Arc κυκλοφόρησε με ένα σύστημα αναμονής για Mac και πρόσφατα έγινε διαθέσιμο για λήψη. Επιπλέον, ο νέος πελάτης Arc Search παρέχει ευκολία χωρίς την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκινήσουν αμέσως την περιήγηση.

Πηγή: techcrunch.com