Ο Sundar Pichai ανακοινώνει τα νέα ορόσημα της Google One και την ανοδική πορεία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud της εταιρείας, Google One, είναι “σχεδόν έτοιμη να ξεπεράσει” τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα της Alphabet για το Q4 του 2023, ο Pichai πρόσθεσε ότι η εταιρεία εξετάζει τον προσθαφαιρούμενο προσδιορισμό AI στην υπηρεσία Google One. Η μηχανή αναζήτησης είχε πρωτοεισαγάγει τη Google One το 2018. Από τότε, το προϊόν έχει εξελιχθεί και προσφέρει επιπλέον προνόμια, όπως οι δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών στο Google Photos, όπως το magic eraser, το portrait light και blur, το color pop, και η πρόταση σκαι.

Οι σχέδια της Google One ξεκινούν από $1.99 τον μήνα, παρέχοντας 100GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να μοιραστεί με πέντε άτομα και πρόσβαση στην υπηρεσία VPN στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε επίσης: Google: Δοκιμάζει το “one-tap button” για κατάργηση ειδοποιήσεων

Ο Pichai επεσήμανε ότι η συνολική συνδρομητική επιχείρηση της Google – συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών YouTube Premium και Music, YouTube TV και Google One – βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει ξεπεράσει τα $15 δισεκατομμύρια ετήσια έσοδα. Η εταιρεία ανέφερε ότι αυτό αντιστοιχεί σε πενταπλασιασμό σε σύγκριση με το 2019. Επίσης, επισήμανε ότι λόγω της ισχυρής απόδοσης των συνδρομών, ο κλάδος “Συνδρομές, Πλατφόρμες και Συσκευές” έχει εγγραφεί ανάπτυξη 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος

.

Η Google τελευταία ανέφερε ότι τα πληρωτικά σχέδια του YouTube είχαν 80 εκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2022. Ωστόσο, δεν υπήρξε άλλη ενημέρωση από τότε. Η εταιρεία ανέφερε ότι τα YouTube Shorts παρακολουθούνται από 2 δισεκατομμύρια χρήστες που έχουν συνδεθεί κάθε μήνα και καταγράφονται 7 δισεκατομμύρια ημερήσιες προβολές – τα ίδια νούμερα που αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του Q3 του 2023.

Δείτε ακόμα: Microsoft Edge: Σφετερίζεται τη θέση του Chrome στους υπολογιστές

Πρόσφατα, η Google απέλυσε περίπου 1.000 υπαλλήλους σε τομείς όπως η υλικολογία, η μηχανολογία και οι υπηρεσίες, καθώς και 100 υπαλλήλους από το YouTube. Αργότερα, ο Pichai έστειλε εσωτερικό μήνυμα στο προσωπικό λέγοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας φέτος.

Σημαντικό να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Google, αναφέρθηκε ότι είχε 182.502 υπαλλήλους, ελαφρώς περισσότερους από τους 182.381 που αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του Q3. Ωστόσο, ο αριθμός είναι σημαντικά χαμηλότερος από τους 190.234 υπαλλήλους που είχε στο τέλος του 2022.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com