Το Granblue Fantasy: Relink έχει προκαλέσει αρκετό ενθουσιασμό στους οπαδούς του. Ο νέος τίτλος από την εταιρεία ανάπτυξης Cygames, θα κυκλοφορήσει από σήμερα 1 Φεβρουαρίου για PlayStation και υπολογιστή. Υπάρχει ένα demo για το PlayStation, που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τα μεικτά γοητευτικά στοιχεία του Relink. Είναι η ιδανική προσέγγιση για το παιχνίδι. Αν και εσείς ενδιαφέρεστε για το Granblue Fantasy: Relink, πρέπει να δοκιμάσετε το demo.

Δείτε επίσης: Stellar Blade: Στο Κέντρο του Ενδιαφέροντος στο State of Play

Τα demos ήταν πάντα ένας τρόπος να προωθηθεί ένα παιχνίδι προσφέροντας στους παίκτες μια γεύση από την πλήρη εμπειρία. Αν και δεν βρισκόμαστε πλέον στην εποχή των demo discs, έχουν γίνει μια ευπρόσδεκτη παρουσία στα ψηφιακά καταστήματα. Δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται ευρέως τα demos είναι η Square Enix και η Nintendo, και οι δύο προσφέρουν συχνά παρουσιάσεις για τα επερχόμενα παιχνίδια τους. Αν και στην περίπτωση παιχνιδιών όπως το Pikmin 4 και Harvestella, το demo παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες ενός τίτλου με την υπόσχεση ότι η αποθήκευση δεδομένων θα μεταφερθεί στην πλήρη κυκλοφορία του παιχνιδιού. Τις περισσότερες φορές, αυτή η προσέγγιση μοιάζει σαν ένας τρόπος να δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες που ήδη σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα παιχνίδι να το παίξουν λίγο πιο νωρίς. Ένα “ορεκτικό” πριν το “κυρίως πιάτο”.

Ωστόσο, η αρχή ενός παιχνιδιού μπορεί να είναι αργή, ειδικά με τα RPG. Ευτυχώς, το Granblue Fantasy: Relink ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, προσφέροντας ένα μικρό δείγμα που απευθύνεται σε όσους δεν είναι σίγουροι αν θέλουν να αγοράσουν την πλήρη έκδοση. Αντί να εισάγει τους παίκτες στις πρώτες ώρες του παιχνιδιού, το Relink προσφέρει στους παίκτες τρεις διαφορετικές επιλογές κατά την εκκίνηση του demo: Οδηγός, Ιστορία και Αποστολή.

Δείτε ακόμα: Open Roads: Τι Νέο Φέρνει η Αλλαγή Ημερομηνίας Κυκλοφορίας

Ο Οδηγός αποτελεί μια σύντομη εισαγωγή στους βασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού μάχης. Η Ιστορία σε τοποθετεί σε μια πρώιμη ενότητα της κύριας αφήγησης του Relink

αλλά δεν είναι ακριβώς στην αρχή. Αυτό αποφεύγει την υποχρεωτική εμπλοκή του παίκτη στη λεπτομέρεια της εισαγωγής του φανταστικού κόσμου και επικεντρώνεται αντ’ αυτού στους ενδιαφέροντες χαρακτήρες με τους οποίους θα περάσετε χρόνο. Η Αποστολή επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν από μια επιλογή αποστολών στο Relink και να γευτούν γρήγορα τον τυπικό κύκλο παιχνιδιού. Η Αποστολή σας επιτρέπει ακόμα να απολαύσετε την ευχάριστη διαδικτυακή συνεργασία του Relink με άλλους παίκτες. Επιλέγοντας να προσφέρει στους παίκτες ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, το Relink είναι πιο αποτελεσματικό στο να προσελκύει παίκτες που διστάζουν. Είναι μια έξυπνη προσέγγιση που μπορεί να λειτουργήσει αν τη δοκιμάσετε.

Δείτε επίσης: Το Πολυαναμενόμενο 1.6 Update του Stardew Valley Πλησιάζει

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα demo εξαιρετικό;

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν ένα demo εξαιρετικό είναι η προσβασιμότητα. Οι χρήστες πρέπει να μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τη δοκιμαστική έκδοση εύκολα και γρήγορα. Επίσης, το demo πρέπει να προσφέρει αρκετό περιεχόμενο για να δώσει στον χρήστη μια καλή εικόνα του τι μπορεί να περιμένει από το πλήρες παιχνίδι. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την ιστορία όσο και την δράση του παιχνιδιού.

Η ποιότητα των γραφικών και του ήχου είναι επίσης σημαντική. Ένα demo πρέπει να έχει την ίδια ποιότητα με το πλήρες παιχνίδι για να μπορεί ο χρήστης να αξιολογήσει σωστά τι προσφέρει το παιχνίδι. Τέλος, μια εξαιρετική δοκιμαστική έκδοση πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του τελικού προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για το αν θέλει να αγοράσει το πλήρες παιχνίδι.

Πηγή: kotaku