Στην Κίνα, το Tesla Model Y ανακοινώνει αναβαθμίσεις με το Hardware 4.0, ενισχύοντας την ηγετική θέση της Tesla στην ηλεκτροκίνηση.

Η Tesla αναβάθμισε το υλικό αυτόνομης οδήγησης στο αυτοκίνητο Model Y που πωλεί στην Κίνα, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk στο WeChat την Πέμπτη, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τοπικούς παράγοντες.

Το Tesla Model Y θα παρέχεται με το Hardware 4.0 (HW 4.0) δωρεάν, όταν ένας πελάτης αγοράζει το αυτοκίνητο. Το HW 4.0 αποτελείται από κάμερες, αισθητήρες και υπολογιστή ενσωματωμένο στο όχημα, σχεδιασμένο για να υποστηρίξει το πειραματικό λογισμικό βοήθειας οδηγού της Tesla, που διαφημίζεται ως Full Self-Driving Beta ή FSD Beta.

Δείτε επίσης: 2025 BMW Z4 M40i: Τώρα και με Χειροκίνητη έκδοση Handschalter

Η Tesla δεν έχει επίσημα κυκλοφορήσει το FSD Beta στην Κίνα

, αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Νοέμβριο ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται στη διαδικασία να το κυκλοφορήσει, επικαλούμενο πηγές εντός της εταιρείας.

Η αμερικανική εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης νέα χρώματα, κόκκινο, γκρι και ασημί, για το Model Y στην Κίνα.

Το HW 4.0 αποτελεί το πιο προηγμένο σύνολο υλικού της Tesla για αυτόνομα χαρακτηριστικά. Διαφημίζεται ότι διαθέτει ισχυρότερη επεξεργαστική ισχύ και καλύτερες κάμερες που είναι σημαντικές για το αυτοκίνητο, ώστε να κατανοήσει το περιβάλλον του και να μην κινδυνεύει να εκτοξεύσει προς πεζούς, άλλα οχήματα και αντικείμενα.

Δείτε ακόμα: Στην Πίστα των Δημοπρασιών: Εντυπωσιακά Ford στο Scottsdale

Η Tesla έχει εισαγάγει το HW 4.0 στα αυτοκίνητα Model S και Model X σε ορισμένες αγορές.

Η αναβάθμιση του Model Y από την Tesla έρχεται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία αντιμετωπίζει ανταγωνισμό στην Κίνα, έναν από τους σημαντικότερους αγοραστές της, χωρίς να έχει παρουσιάσει νέα αυτοκίνητα μαζικής κατανάλωσης.

Το τελευταίο τρίμηνο, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD, υποστηριζόμενη από τον Warren Buffett, πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Tesla.

Επίσης, η Tesla αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Nio και η Xpeng.

Οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν επικεντρωθεί στην ενίσχυση του ανταγωνισμού τους με έμφαση στην τεχνολογία, όπως χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης και καλύτερες μπαταρίες.

Δείτε επίσης: Google: Καταργεί το Assistant Driving Mode

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση υλικού από την Tesla αποτελεί τρόπο ανταπόκρισης σε αυτόν τον ανταγωνισμό.

Η επιχείρησή της αντιμετωπίζει πίεση, καθώς πέρυσι μείωσε τις τιμές της παγκοσμίως για να ενθαρρύνει τη ζήτηση, κάτι που επηρέασε τα περιθώρια κέρδους της. Η Tesla προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η αύξηση του όγκου πωλήσεων των οχημάτων της το 2024 “μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη” από το περασμένο έτος.

Πηγή πληροφοριών: https://www.cnbc.com/world/?region=world