Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από 600 εφαρμογές με φυσική υποστήριξη για το visionOS θα είναι διαθέσιμες στο Vision Pro όταν headset κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. αυτήν την Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro: Ποιες third-party εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί;

Για ψυχαγωγία, εφαρμογές ροής και αθλητικές εφαρμογές όπως οι Disney+, NBA, Max, MLB, PGA TOUR Vision και Red Bull TV έχουν βελτιστοποιηθεί για να αξιοποιούν πλήρως τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του Vision Pro και τις εμπειρίες που προσφέρει. Επιπλέον, οι φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούν να εγγραφούν στο MLS Season Pass μέσω της εφαρμογής Apple TV.

Με την εφαρμογή του NBA και μια συνδρομή στο NBA League Pass, για παράδειγμα, η Apple αναφέρει ότι οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την λειτουργία Multiview για να παρακολουθούν έως και πέντε μεταδόσεις ζωντανά ή κατόπιν απαίτησης, να βλέπουν με μια ματιά στατιστικά, σκορ, και πολλά άλλα σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε ακόμα: Vision Pro: Η Apple έχει ήδη πουλήσει έως και 180.000 ακουστικά

Άλλες εφαρμογές που έχουν βελτιστοποιηθεί για το Vision Pro περιλαμβάνουν το Airmail, το Box, το CARROT Weather, το Fantastical, το Facades, το JigSpace, το MUBI, το Night Sky, το OmniPlan 4, το Parcel, το PCalc, το Sky Guide, το Tides, το Webex, το Zoom και πολλές άλλες. Οι εφαρμογές του Microsoft 365 όπως το Excel, το OneNote, το Outlook, το PowerPoint, το Teams και το Word υποστηρίζουν επίσης το visionOS με φυσική συμβατότητα.

Επιπλέον, κατά την κυκλοφορία του Vision Pro, περισσότερες από ένα εκατομμύριο συμβατές εφαρμογές iOS

και iPadOS θα είναι αυτόματα διαθέσιμες. Αυτές οι εφαρμογές δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για το visionOS, οπότε θα έχουν μια πιο τυπική εμφάνιση. Στον τομέα της ροής περιεχομένου, για παράδειγμα, οι συμβατές εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες περιλαμβάνουν το Amazon Prime Video, την Paramount+ και το Peacock.

Δείτε επίσης: Η Apple αρνείται ότι το ενδιαφέρον των developer για το Vision Pro είναι χαμηλό

Το Vision Pro επηρεάζει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας μέσω της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Αυτό το σύστημα εικονικής πραγματικότητας προσφέρει υψηλής ανάλυσης εικόνες και ευκρίνεια, επιτρέποντας στους χρήστες να βυθιστούν πλήρως σε έναν εικονικό κόσμο.

Επιπλέον, το Vision Pro περιλαμβάνει επίσης έναν αισθητήρα κίνησης υψηλής ακρίβειας, ο οποίος παρακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει μια πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία ελέγχου, καθώς οι χρήστες μπορούν να διευθύνουν και να αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν στον πραγματικό κόσμο.

Τέλος, το Vision Pro χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία 3D spatial audio για να ενισχύσει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ακούσουν ήχους από διάφορες πηγές στον εικονικό κόσμο, ανάλογα με τη θέση και την κατεύθυνση τους, προσφέροντας μια πιο ρεαλιστική και εμπλουτισμένη εμπειρία.

Πηγή: macrumors