Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, πιθανώς να έχετε ορισμένα έγγραφα του Microsoft Excel στο Mac ή στον υπολογιστή σας που δεν θα θέλατε να βρουν και να διαβάσουν άλλοι άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Η CISA προειδοποιεί για ευπάθειες σε Chrome και Excel

Το Excel εξυπηρετεί όχι μόνο τον μέσο άνθρωπο, αλλά και επιχειρήσεις, κυβερνητικά ιδρύματα και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είτε δημιουργείτε γραφήματα, μετατρέπετε PDF ή απλώς εισάγετε δεδομένων, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε ασφαλείς αυτές τις πληροφορίες είναι να μάθετε πώς να προστατεύετε με κωδικό ένα αρχείο Excel.

Δείτε ακόμα: Microsoft Excel: Θα σας επιτρέψει να εκτελείτε Python scripts ως formulas

Προσθήκη κωδικού πρόσβασης

Βήμα 1: Στο Excel, ανοίξτε το έγγραφο που θέλετε να προστατεύσετε με έναν κωδικό πρόσβασης.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή “Αρχείο“, ακολουθούμενη από την επιλογή “Πληροφορίες“.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Προστασία του workbook“. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Κρυπτογράφηση με κωδικό πρόσβασης“.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, το Excel θα σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Επιλέξτε έναν που είναι περίπλοκος και μοναδικός και καταγράψτε τον σε έναν αξιόπιστο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Μπλοκάρει από προεπιλογή μη αξιόπιστα XLL add-ins

Κρυπτογράφηση αρχείων

Αφού έχετε προστατέψει με κωδικό πρόσβασης τα πιο σημαντικά αρχεία σας, αξίζει να σκεφτείτε την προσθήκη επιπλέον επιπέδων ασφαλείας στο σύστημά σας. Η πιο εύκολη μέθοδος για την προστασία ενός μεγάλου αριθμού εγγραφών είναι η κρυπτογράφησή τους. Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν προγράμματα κρυπτογράφησης. Οι χρήστες των Windows 10 Professional διαθέτουν μία ενσωματωμένη εργαλειοθήκη κρυπτογράφησης που ονομάζεται BitLocker. Ωστόσο, αν θέλετε να κατεβάσετε μια δωρεάν έκδοση με επιλογές προσαρμογής για διάφορους τύπους δεδομένων, μπορείτε να δοκιμάσετε τη δωρεάν λύση VeraCrypt, η οποία είναι ανοικτού κώδικα.

Πηγή: digitaltrends