Ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος Tesla συνελήφθη από αστυνομικούς επειδή οδηγούσε στην εθνική οδό φορώντας τα νέα Apple Vision Pro

Η συσκευή Apple Vision Pro, με κόστος $3,500, κυκλοφόρησε την Παρασκευή και ένας χρήστης δημοσίευσε ένα βίντεο για το τι δεν πρέπει να κάνεις φορώντας τη νέα συσκευή – να οδηγείς ένα Tesla.

Δείτε επίσης: VR headsets: Η “μάχη” μεταξύ Apple Vision Pro και Meta Quest 3

Μια απόφαση που τον οδήγησε στο να βλέπει μπλε – φώτα – στο οπτικό του πεδίο.

Την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας της εικονικής αυτής σκοποποιημένης συσκευής, ένας χρήστης με το όνομα Dante ανάρτησε ένα βίντεο στο X – προηγουμένως γνωστό ως Twitter – οδηγώντας ένα Tesla φορώντας τη νέα συσκευή. Στο βίντεο, φαίνεται να οδηγεί σε έναν αγνώστου τοποθεσίας αυτοκινητόδρομο με τα Apple Vision Pro να καλύπτουν τα μάτια του.

Σε ένα σημείο, κρατά τα δύο του χέρια μακριά από το τιμόνι και φαίνεται να ακουμπάει ένα οθονάκι που είναι ορατό μόνο μέσα στο εικονικό αυτό κράνος.

Στο βίντεο διάρκειας 25 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο Twitter, φαίνεται να τον σταματά η αστυνομία. Ο Dante κάθεται σε έναν χώρο στάθμευσης με το αστυνομικό αυτοκίνητο να τον ακολουθεί με τα φώτα αναμμένα.

Δεν είναι γνωστό πού οδηγούσε ή ποιο αστυνομικό τμήμα τον σταμάτησε. Ο λογαριασμός του στο Twitter αναφέρει ότι ζει στο Palo Alto, Καλιφόρνια.

Η σελίδα με πληροφορίες ασφαλείας για το Apple Vision Pro στον ιστότοπο της εταιρείας απαγορεύει ρητά τη χρήση του κατά την οδήγηση.

‘Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το Apple Vision Pro κατά την οδήγηση οχήματος, ποδηλάτου, βαρέων μηχανημάτων ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που απαιτεί προσοχή στην ασφάλεια,’ αναφέρει ο ιστότοπος.

Δείτε ακόμα: Η Tesla μειώνει την τιμή του Model Y στον Καναδά

Το κράνος κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την οικογένεια iPhone 15 τον Σεπτέμβριο. Είναι περισσότερο από πέντε φορές πιο ακριβό από τον ανταγωνιστικό Meta Quest 3, αλλά η Apple εξάντλησε τις προπαραγγελίες για τη συσκευή στις 19 Ιανουαρίου.

Ενώ το κράνος ξεκινά από σχεδόν $3,500, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν αναβαθμίσεις όπως αποθήκευση και $149 prescription inserts.

Λειτουργεί με το VisionOS, το οποίο η Apple προβάλει ως ‘το πρώτο spatial operating σύστημα στον κόσμο.’

Η Apple το αποκαλεί ‘spatial computing’ επειδή αναμειγνύει το περιεχόμενο στο χώρο γύρω σας.

Δείτε επίσης: Πώς να προπαραγγείλετε το Apple Vision Pro;

Το Spatial computing είναι ένας τρόπος να περιγραφεί η διασταύρωση μεταξύ του φυσικού κόσμου γύρω μας και ενός εικονικού κόσμου που κατασκευάζεται από την τεχνολογία, επιτρέποντας στους ανθρώπους και τις μηχανές να αλληλεπιδρούν αρμονικά με αντικείμενα και χώρους. Η εκτέλεση αυτών των εργασιών συνήθως περιλαμβάνει στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και τεχνητής νοημοσύνης.

Υπάρχουν περισσότερες από 600 νέες εφαρμογές σχεδιασμένες για το κράνος και κάποιες από τις εικονικές εμπειρίες περιλαμβάνουν το παρακολούθηση μιας συνεδρίας ηχογράφησης της Alicia Keys, το περπάτημα σε σχοινοβατική γραμμή και το χάιδεμα ενός δεινοσαύρου.

Διαβάστε παράλληλα: Vision Pro: Η Apple έχει ήδη πουλήσει έως και 180.000 ακουστικά

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συσκευή της Apple δείχνουν ένα άτομο να φοράει γκρι παντελόνι και φούτερ και να κάθεται σε μια θέση στο μετρό της Νέας Υόρκης, πληκτρολογώντας στον αέρα.

Στο San Jose της Καλιφόρνια, ένας άνδρας που φορούσε λευκό παντελόνι και μαύρη μπλούζα κατέγραφε τον εαυτό του περπατώντας στον δρόμο χρησιμοποιώντας το κράνος, σταματώντας για να δείχνει πράγματα που μόνο εκείνος μπορεί να δει στην οθόνη του.

Ένα επεισόδιο του The Simpsons από το 2016 προέβλεψε μερικές από τις σκηνές ανθρώπων περπατώντας στους δρόμους φορώντας εικονικά κράνη.

Στο επεισόδιο, ο κύριος Burns προσέλαβε τη Marge, τον Bart, τη Lisa και τη Maggie να παίξουν την εικονική του οικογένεια, η οποία τελικά γίνεται μια τεχνολογία στην οποία έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος.

Διαβάστε ακόμα: Apple Store: Σάρωση προσώπου για τη βέλτιστη επιλογή Apple Vision Pro

Ένα μοντάζ δείχνει όλους τους χαρακτήρες του The Simpsons να φορούν εικονικά σετ ενώ περπατούν και να πέφτουν σε λακούβες.

Πηγή πληροφοριών: dailymail.co.uk/home