Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) βρίσκεται στην προκαταρκτική φάση εφαρμογής του software «Rekognition», που παρέχεται από την Amazon, για ανάλυση εικόνων και βίντεο.

Το πρότζεκτ του FBI, γνωστό ως «Tyr», αποσκοπεί στην αξιοποίηση και ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Amazon για την αναγνώριση και ανίχνευση ευαίσθητων αντικειμένων, όπως γυμνό, όπλα, εκρηκτικά και άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο.

Δείτε ακόμα: FBI: Η ransomware συμμορία ALPHV/BlackCat έχει κερδίσει πάνω από $ 300 εκατ. τους τελευταίους μήνες

Αυτό το λογισμικό/software χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως η μέτρηση ατόμων, η επαλήθευση ταυτότητας χρηστών και η δημόσια ασφάλεια.

Ποια είναι η σημασία του;

Η ενέργεια αυτή του FBI έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σχετικά με τις δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου του εργαλείου και την προηγούμενη ανακοίνωση της Amazon για μορατόριουμ στη χρήση του Rekognition από τις αρχές.

Η διαμάχη γύρω από το προϊόν της Amazon προέρχεται από ανησυχίες σχετικά με τις ικανότητές της για αναγνώριση προσώπου, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων φυλετικής προκατάληψης και της πιθανότητας κακής χρήσης από τις αρχές. Λόγω των επιπτώσεων της στην ιδιωτική ζωή και τα πολιτικά δικαιώματα, η τεχνολογία αυτή έχει λάβει αρκετές κριτικές, με αιτήματα για κρατική παρέμβαση.

Διαβάστε επίσης: Το FBI χτύπησε το ALPHV/ BlackCat ransomware αλλά οι hackers δεν το βάζουν κάτω!

Η Amazon ανακοίνωσε ότι η χρήση της Αναγνώρισης προσώπου από το FBI δεν παραβιάζει το μορατόριουμ, καθώς το εργαλείο παρέχει πολλές non-facial δυνατότητες ανάλυσης και σύγκρισης.