Η Microsoft διερευνά ένα θέμα που προκαλεί ειδοποιήσεις ασφαλείας του Outlook όταν προσπαθείτε να ανοίξετε αρχεία ημερολογίου .ICS, μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας του Δεκεμβρίου 2023, για το Office.

Δείτε επίσης: Το κλασικό Outlook app ενδέχεται να καταργηθεί τα επόμενα δύο χρόνια

Χρήστες του Microsoft 365 αναφέρουν ότι επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα και βλέπουν παράθυρα διαλόγου που τους προειδοποιούν ότι “Το Microsoft Office ανιχνεύει ένα πιθανό πρόβλημα ασφαλείας” και ότι “Αυτή η τοποθεσία μπορεί να μην είναι ασφαλής” όταν κάνουν διπλό κλικ σε αρχεία ICS που έχουν αποθηκευτεί τοπικά.

Αυτή η συμπεριφορά δεν αναμένεται κατά το άνοιγμα αρχείων .ICS. Πρόκειται για ένα σφάλμα που θα διορθωθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση,” εξηγεί η Microsoft σε αυτό το έγγραφο υποστήριξης.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι η προειδοποίηση ασφαλείας θα εμφανίζεται μετά την εφαρμογή μιας ενημέρωσης ασφάλειας που επιδιορθώνει την ευπάθεια αποκάλυψης πληροφοριών CVE-2023-35636 του Microsoft Outlook.

Εάν δεν εφαρμοστεί η ενημερωμένη εκδοχή, η ευπάθεια ασφαλείας μπορεί να εκμεταλλευτεί από επιτιθέμενους για να εξαπατήσουν χρήστες μη ενημερωμένων εγκαταστάσεων Outlook, προκειμένου να ανοίξουν κακόβουλα δημιουργημένα αρχεία και να κλέψουν τα NTLM hashes (τα κρυπτογραφημένα διαπιστευτήρια των Windows). Οι επιτιθέμενοι μπορούν αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν για να πιστοποιηθούν ως οι χρήστες που έχουν παραβιαστεί, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα ή να κινηθούν πλευρικά στο δίκτυό τους.

Έως ότου είναι διαθέσιμη μια λύση, η εταιρεία μοιράστηκε μια προσωρινή λύση για όσους επηρεάζονται με τη μορφή ενός κλειδιού μητρώου που θα απενεργοποιούσε την ειδοποίηση ασφαλείας. Ωστόσο, μόλις αυτή η παράκαμψη εφαρμοστεί, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι θα σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ασφαλείας για όλους τους άλλους πιθανώς επικίνδυνους τύπους αρχείων, όχι μόνο του ημερολόγιου ICS.

Δείτε ακόμα: Outlook prompts: Διορθώνονται για να ανοίξουν τα κλειστά παράθυρα

Οι επηρεαζόμενοι από αυτό το γνωστό πρόβλημα πρέπει να προσθέσουν ένα νέο κλειδί DWORD με μια τιμή ‘1’ στο:

  • HKEY_CURRENT_USER\software\policies\microsoft\office\16.0\common\security (Group Policy registry path)
  • Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Common\Security (OCT registry path)

Οι πελάτες που επηρεάζονται μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν το διάλογο ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα που είναι διαθέσιμες στο έγγραφο υποστήριξης “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μηνυμάτων προειδοποίησης υπερσυνδέσεων σε προγράμματα Office“.

Η Microsoft διόρθωσε ένα γνωστό πρόβλημα με το Outlook νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που προκαλούσε αποτυχία σύνδεσης των email clients σε desktop και κινητά τηλέφωνα όταν χρησιμοποιούν λογαριασμούς Outlook.com.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία αντιμετώπισε δύο ακόμη σφάλματα που προκαλούσαν προβλήματα σε χρήστες με πολλούς φακέλους κατά την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ένα ακόμη που προκαλούσε ανατροπή των Outlook Desktop client κατά την αποστολή μηνυμάτων από λογαριασμούς Outlook.com.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει πρόβλημα σύνδεσης που επηρεάζει το Outlook
Πώς μπορεί το Microsoft Outlook να αυξήσει την αποδοτικότητα;

Το Microsoft Outlook είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα μέσω της κεντρικής διαχείρισης των email, του ημερολογίου, των επαφών και των εργασιών. Με τη χρήση των φακέλων και των υποφακέλων, μπορείτε να οργανώσετε τα email σας αποτελεσματικά, επιτρέποντας σας να βρείτε γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Το Outlook προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να μοιράζεστε ημερολόγια, καθιστώντας τον συντονισμό των συναντήσεων και των γεγονότων πιο απλό. Με τη χρήση των εργαλείων διαχείρισης εργασιών, μπορείτε να παρακολουθείτε τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν, να ορίζετε προθεσμίες και να αναθέτετε εργασίες σε άλλους.

Τέλος, το Outlook σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας με άλλες συσκευές, επιτρέποντάς σας να παραμείνετε παραγωγικοί ακόμη και καθώς κινείστε.

Πηγή: bleepingcomputer