Ο Jeff Bezos απέχει μόλις περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια από το να ξεπεράσει τον Elon Musk ως τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, έπειτα από μια άνοδο των μετοχών της Amazon – και μια ύφεση για την Tesla – φέτος.

Δείτε επίσης: Amazon in-garage: Η υπηρεσία πλέον θα έχει μια μικρή χρέωση

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon Jeff Bezos, απόλαυσε μια αύξηση 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εκτιμώμενη περιουσία του φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό κυρίως αντανακλά μια αύξηση 12% των μετοχών της Amazon φέτος, που τον έχει αναδείξει στη δεύτερη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων με μια καθαρή αξία 195 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αντίθετα, η περιουσία του Musk έχει μειωθεί κατά 29 δισεκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της πτώσης κατά 27% των μετοχών της Tesla.

Η εκτίμηση του Bloomberg περιλαμβάνει ακόμα την αξία περίπου 304 εκατομμυρίων μετοχικών επιλογών από το σχέδιο αποζημίωσης του Musk του 2018, το οποίο πρόσφατα ακυρώθηκε από ένα δικαστήριο του Delaware.

Η ουσία είναι ότι ο Jeff Bezos έχει λιγότερο από 3% πίσω από τον Elon Musk σε καθαρή αξία και θα μπορούσε σύντομα να τον παρακάμψει αν η Amazon συνεχίσει να ανεβαίνει ή αν η Tesla συνεχίσει να πέφτει.

Δείτε ακόμα: Amazon: Έστειλε λάθος email για δωροκάρτες Mastercard

Ο Jeff Bezos κατείχε 988 εκατομμύρια μετοχές, δηλαδή σχεδόν το 10% της Amazon, στο τέλος του Δεκεμβρίου – μια συμμετοχή αξίας 168 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το κλείσιμο της Δευτέρας.

Παράλληλα, ο Musk κατέχει περίπου 411 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% του μετοχικού κεφαλαίου της αυτοκινητοβιομηχανίας και αξίζουν περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές του στην SpaceX

, στο Twitter και σε άλλες επιχειρήσεις αποτελούν το υπόλοιπο της περιουσίας του.

Παρατηρείται ότι ο Bezos σχεδιάζει να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του επόμενου έτους, όπως αποκάλυψε η ετήσια έκθεση της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Bezos ξεκίνησε το σχέδιο συναλλαγών τον Νοέμβριο.

Ο Jeff Bezos κατείχε την πρώτη θέση στο δείκτη Bloomberg από το 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, όταν μία άνοδος στην τιμή των μετοχών της Tesla έθεσε τον Musk σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια πιο μπροστά, στα 194,9 δισεκατομμύρια.

Δείτε επίσης: Amazon: Θα προσλάβει 15.000 εποχικούς εργαζόμενους ενόψει των εορτών

Η δημοσίευση των κερδών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών τις προηγούμενες ημέρες βοήθησε στον αναπροσανατολισμό της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του Bloomberg για φέτος. Οι μετοχές της Meta αυξήθηκαν κατά 20% την Παρασκευή μετά από μία εντυπωσιακή αύξηση των κερδών, πριν μειωθούν κατά 3% τη Δευτέρα. Ο ιδρυτής Mark Zuckerberg είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 37 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και να φτάνει τα 165 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της Δευτέρας, τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση της λίστας των πλουσιότερων.

Πηγή: businessinsider