Η DocuSign ανακοίνωσε απολύσεις που θα επηρεάσουν το 6% του εργατικού δυναμικού της. Η εταιρεία πήρε την απόφαση καθώς εφαρμόζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με σκοπό τη βελτίωση της “οικονομικής και λειτουργικής αποτελεσματικότητας“.

Η DocuSign είναι ένας online signature πάροχος και είπε ότι οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που θα απολυθούν, ανήκουν στα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η DocuSign απασχολεί 7.336 εργαζόμενους, κάτι που σημαίνει ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου 440 υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Ποιες εταιρείες υπέστησαν μαζικές απολύσεις το 2024;

Η εταιρεία υπολογίζει ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του δεύτερου οικονομικού τριμήνου του 2025. Η εταιρεία είπε ότι θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές που θα κάνει, όταν δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Οι απολύσεις της DocuSign δείχνουν για άλλη μια φορά την κρίση που υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα. Από την αρχή του 2024, 130 εταιρείες

τεχνολογίας έχουν απολύσει πάνω από 32.000 υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Η Zoom ανακοινώνει απολύσεις

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

DocuSign: Απολύσεις επηρεάζουν 440 υπαλλήλους

Επίσης, οι απολύσεις μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους από το να επιδιώξουν καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, μειώνοντας την προσφορά ταλέντων στο μέλλον. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καινοτομία και την ανάπτυξη του τομέα.

Δείτε επίσης: Okta: Έρχονται απoλύσεις που επηρεάζουν 400 υπαλλήλους

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.cnbc.com