Ο αριθμός των λογαριασμών που άνοιξαν σε πέντε μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες κινητών αξιών αυξήθηκε κατά πάνω από 900.000 τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αυτό συνέβη χάρη στο νέο αφορολόγητο σύστημα συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων της χώρας, το οποίο ενίσχυσε τη ζήτηση.

Διαβάστε ακόμη: Adyen: Η αύξηση των πωλήσεών της προσελκύει ξανά τους επενδυτές

Η SBI Securities, η μεγαλύτερη online brokerage, κατέγραψε ρεκόρ αριθμού νέων λογαριασμών. Ο αριθμός των net αυξήθηκε κατά 274.000, ενώ η Rakuten Securities πρόσθεσε περίπου 280.000.Η Monex σημείωσε σημαντική αύξηση περίπου 320.000 λόγω μεταφορών από τη συνεργαζόμενη Aeon Bank. Επιπλέον, άλλες εταιρείες κινητών αξιών άνοιξαν χιλιάδες νέους λογαριασμούς.

Από τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση ενίσχυσε την προνομιακή μεταχείριση των λογαριασμών συνταξιοδότησης, γνωστούς ως Nippon Individual Savings Accounts ή NISA, καθώς στοχεύει να επιταχύνει τη ροή των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών από τα ταμιευτήρια σε επενδύσεις. Τα καθαρά ανοίγματα ανεβάζουν το σύνολο των λογαριασμών στις πέντε χρηματιστηριακές εταιρείες

σε περισσότερα από 28 εκατομμύρια, περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Τα νέα μέτρα NISA αποτελούν μία από τις προσπάθειες για να προσελκύσουν περισσότερους επενδυτές στην ιαπωνική αγορά. Αυτό επηρεάζει την ανοδική τάση των μετοχών, με τους δύο κύριους δείκτες να διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων περίπου 34 ετών.

Δείτε περισσότερα: Apple: Οι πωλήσεις της ενισχύουν τα κέρδη της εταιρείας

Παράλληλα, ο αυξανόμενος ρυθμός εισροής χρημάτων από ξένες επενδύσεις ενισχύει τις ανησυχίες ότι η αδυναμία του γεν μπορεί να συνεχιστεί. Παρά ταύτα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν προτίθεται να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια, προτιμώντας να επικεντρωθεί σε επενδύσεις που παρουσιάζουν υψηλότερη απόδοση στο εξωτερικό.

Πηγή: japantimes.co