Η Nikola Corp. απέρριψε μια λίστα υποψηφίων διευθυντών που προτάθηκε από κάποιον που ελέγχεται από τον ιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Trevor Milton, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για απάτη.

Ο κατασκευαστής μεγάλων “rigs” ενημερώθηκε τον περασμένο μήνα από την εταιρεία M&M Residual, που ελέγχεται από τη Milton, για την πρόθεσή της να διορίσει διευθυντές στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Nikola το 2024. Οι υποψήφιοι για τη θέση είναι οι Cole Cannon, Derek Johnson, Hans Peterson, Paul Southam και Dave Sparks, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης: Emmett Shear: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της OpenAI

Η Nikola δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση διότι οι υποψήφιοι δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία σε δημόσιες εταιρείες, δεν προσθέτουν νέες δεξιότητες ή εμπειρία στο διοικητικό συμβούλιο και σίγουρα δεν έχουν την ίδια εμπειρία με τα τρέχοντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Nikola. Επιπλέον, λείπει η τεχνογνωσία τους στην μεταφορά φορτηγών και στην ενεργειακή υποδομή μηδενικών εκπομπών, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Milton δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ο Milton παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Nikola τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς ένα δικαστήριο τον καταδίκασε για τραπεζική απάτη λόγω παραπλανητικής παρουσίασης των βασικών λεπτομερειών σχετικά με την ανάπτυξη των προϊόντων και την τεχνολογία της Nikola.

Δείτε ακόμη: GTA 6: Ο CEO της Take-Two Αποκαλύπτει Νέα για την Κυκλοφορία

Ως αποτέλεσμα, τον Δεκέμβριο του 2023, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Πηγή: bnnbloomberg