Το Honor Magic V2 αποτελεί σύμβολο καινοτομίας και ποιότητας στην κινητή τεχνολογία, επιφέροντας εξαιρετική απόδοση και σχεδιασμό.

Το Honor’s Magic V2 είναι το καλύτερα σχεδιασμένο αναδιπλούμενο τηλέφωνο-τάμπλετ μέχρι στιγμής. Αισθάνεται ακριβώς όπως ένα κανονικό τηλέφωνο όταν είναι κλειστό, αλλά μετά ανοίγει σαν ένα βιβλίο για να αποκαλύψει μια μεγάλη, απαλή οθόνη.

Κυκλοφόρησε στην Κίνα πέρυσι, το Magic V2 έχει τώρα φτάσει στην Ευρώπη, αλλά όχι σε μια τιμή που θα μπορούσε να θεωρηθεί προσιτή. Στα £1,700 (€2,000), τοποθετείται μεταξύ του Samsung Galaxy Z Fold 5 και του πιο φθηνού OnePlus Open.

Δείτε επίσης: Η Nothing επιβεβαιώνει το Phone 2A μετά τις φήμες

Ωστόσο, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού: τη λεπτότητα. Η Honor κατάφερε να αραιώσει την σύνδεση και το σώμα για να αφαιρέσει αποτελεσματικά τον όγκο που επέβαλλε τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα μέχρι τώρα. Η μεγάλη και φωτεινή οθόνη του εξωτερικού έχει λεπτά bezels και κυρτές πλευρές, κάνοντάς το να αισθάνεται και να λειτουργεί ακριβώς όπως ένα κανονικό Android όταν είναι κλειστό, και όταν το τάμπλετ ανοίγει είναι μόνο 4,8 χιλιοστά πάχος – το ίδιο με ένα σωρό έξι πιστωτικές κάρτες – πράγμα που είναι απίστευτο.

Η εσωτερική οθόνη 7.92 ιντσών είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τους ανταγωνιστές, ενώ είναι εξίσου φωτεινή, ομαλή και εντυπωσιακή. Το σημάδι στη μέση είναι λίγο πιο ορατό από αυτό του Open, αλλά ενσωματώνεται εύκολα στο περιβάλλον κατά τη χρήση.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Προωθήστε τις channel αναρτήσεις στο status σας!

Η σύνδεση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 400.000 αναδιπλώσεις και μπορεί να κρατήσει το τηλέφωνο ανοιχτό σε μια σειρά γωνιών. Αλλά η σύνδεση δεν αισθάνεται τόσο σταθερή όσο κάποιοι ανταγωνιστές και το τηλέφωνο δεν διαθέτει προστασία από νερό ή σκόνη.

Προδιαγραφές

  • Κύρια οθόνη: 7.92 ιντσών (402ppi) 120Hz OLED ευέλικτη οθόνη
  • Οθόνη εξωτερικού: 6.43 ιντσών (404ppi) 120Hz OLED
  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 16GB
  • Αποθήκευση: 512GB
  • Λειτουργικό σύστημα: MagicOS 7.2 (Android 13)
  • Κάμερα: 50MP + 50MP ultrawide + 20MP 2.5x tele; 2x 16MP selfie
  • Συνδεσιμότητα: 5G, διπλή sim + esim, USB-C, wifi 7, NFC, Bluetooth 5.3, GNSS
  • Αντοχή στο νερό: καμία
  • Διαστάσεις κλειστό: 156.7 x 74 x 10.1mm
  • Διαστάσεις ανοιχτό: 156.7 x 145.4 x 4.8mm
  • Βάρος: 237g

Ο κορυφαίος Android επεξεργαστής του περασμένου έτους

Το Magic V2 διαθέτει το κορυφαίο chip της Qualcomm από το 2023, το Snapdragon 8 Gen 2 – όχι την νεότερη έκδοση Gen 3 που άρχισε να εμφανίζεται σε τηλέφωνα τον περασμένο μήνα. Παρέχει ακόμα αρκετή ισχύ για πολλαπλές εργασίες, gaming και οτιδήποτε άλλο θέλετε να κάνετε με αυτό, αλλά δεν είναι η πολύτιμη τεχνολογία παρόλη την υψηλή τιμή. Η μπαταρία διαρκεί για πολύ καιρό. Χρησιμοποιώντας ενεργά τις δύο οθόνες για περισσότερο από έξι ώρες και το 5G για τρεις ώρες, η μπαταρία διαρκεί έως και 49 ώρες μεταξύ των φορτίσεων, πράγμα που σημαίνει μια φόρτιση κάθε δύο ημέρες.

Βιωσιμότητα

Η Honor δεν παρέχει μια αναμενόμενη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία, αλλά θα πρέπει να διαρκέσει πέραν των 500 πλήρων κύκλων φόρτισης με τουλάχιστον το 80% της αρχικής της χωρητικότητας. Το τηλέφωνο είναι γενικά επισκευάσιμο από την Honor. Ολοκληρωμένες αντικαταστάσεις μπαταρίας κοστίζουν £110 και αντικαταστάσεις οθόνης αναδίπλωσης κοστίζουν £737.80 εκτός εγγύησης. Το τηλέφωνο περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό και η Honor δημοσιεύει μια ανάλυση της περιβαλλοντικής της επίδρασης και προσφέρει προγράμματα ανταλλαγής.

Το MagicOS 7.2 χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση στην εκτέλεσή του

Το MagicOS 7.2 έχει λείψη λείανσης Το λογισμικό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Honor Magic V2. Έρχεται με το MagicOS 7.2 βασισμένο στο Android 13 του 2022, όχι στο Android 14 όπως θα πρέπει να αναμένετε από μια νέα συσκευή το 2024. Η Honor θα παρέχει μόνο τρία χρόνια ενημερώσεων Android και συνολικά πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας από την κυκλοφορία, το οποίο είναι τουλάχιστον δύο πλήρεις χρονιές λιγότερο από το πρότυπο που έχουν θέσει οι Google, Samsung και Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Νέα λειτουργία μεταγραφής Podcast στο iOS 17.4

Το MagicOS έχει κάποιες ωραίες ιδέες, όπως ένας λειτουργικός τρόπος για να μετατραπεί το τηλέφωνο σε ψηφιακό ρολόι γραφείου όταν είναι αδρανές, αλλά γενικά είναι λίγο αγράμματο σε σύγκριση με τις καλύτερες εμπειρίες λογισμικού από τους ανταγωνιστές. Διαθέτει προηγμένα εργαλεία πολλαπλών εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να έχετε έως και τέσσερις εφαρμογές στην οθόνη: δύο σε διαχωρισμένη οθόνη και άλλες δύο σε μικρότερα ελεύθερα αιωρούμενα παράθυρα.

Αλλά αν πατήσετε πάνω σε μια ειδοποίηση για ένα μήνυμα, όπως ένα email ή WhatsApp, το τηλέφωνο επιμένει να ανοίξει την αντίστοιχη εφαρμογή σε ένα μικρό παράθυρο επιπλέον, όχι σε πλήρη οθόνη. Κάποιες φορές αυτό είναι χρήσιμο, άλλες φορές είναι απλώς εκνευριστικό και δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε. Ποτέ δε θέλω το Gmail να ανοίξει σαν μια εφαρμογή συνομιλίας.

Το τηλέφωνο έρχεται επίσης με προεγκατεστημένες εφαρμογές που δεν είναι επιθυμητές, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, TikTok, Facebook, Instagram και WPS Office. Μπορούν να απεγκατασταθούν όλες, αλλά αυτό είναι ένα τηλέφωνο £1,700 και δε θα έπρεπε να έχει το είδος των πληροφοριών που λαμβάνετε σε μια συσκευή με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Κάμερα

Το Magic V2 έχει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, μια κάμερα selfie μπροστά και μία στην εσωτερική οθόνη.

Και οι δύο κάμερες selfie είναι αξιοπρεπείς, αλλά υπερβαίνονται στις φωτογραφίες από τις κύριες κάμερες, οι οποίες μπορούν εύκολα να τραβήξουν selfies χρησιμοποιώντας την εξωτερική οθόνη ως οθόνη προεπισκόπησης.

Η κύρια κάμερα 50MP τραβάει καλές φωτογραφίες σε μια ποικιλία συνθηκών φωτισμού, αν και τείνει προς υψηλή κορεσμό χρωμάτων ενώ συχνά φωτίζει τις σκηνές και χάνει την αντίθεση, καθιστώντας τις λίγο επίπεδες. Η 50MP ultrawide κάνει καλή δουλειά σε φωτεινές σκηνές, ενώ η 20MP 2.5x τηλεφωτογραφία παράγει γενικά σταθερές εικόνες. Δεν έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια, όμως, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τους καλύτερους ανταγωνιστές με διπλάσια οπτική μεγέθυνση που είναι διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμη: Apple Music: Η λίστα αναπαραγωγής “Replay 2024” είναι τώρα διαθέσιμη

Οι τρεις κάμερες αντιμετωπίζουν λίγες δυσκολίες σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού, χάνοντας λεπτομέρειες και ευκρίνεια και γίνοντας όλο και πιο ανεπαρκείς τη νύχτα. Υπάρχει επίσης έντονη διαφορά χρώματος μεταξύ της ultrawide και των άλλων δύο καμερών, η οποία είναι απογοητευτική σε αυτή την τιμή.

Κανένα από αυτά τα θέματα δεν είναι αποκλειστικά λόγοι για να απορριφθεί η συσκευή, αλλά η Honor έχει κάποια δουλειά να κάνει για να φτάσει στα καλύτερα στην αγορά.

Τιμή

Το Honor Magic V2 κοστίζει £1,699.99 (€1,999.90).

Για σύγκριση, το Samsung Galaxy Z Fold 5 κοστίζει £1,749, το Google Pixel Fold κοστίζει £1,749 και το OnePlus Open κοστίζει £1,599.

Συμπέρασμα

Το Honor Magic V2 είναι ένα εξαιρετικό “κομμάτι hardware” με software που δεν μπορεί εντελώς να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Το αναδιπλούμενο κινητό είναι τόσο κοντά στο να είναι ένα κανονικό τηλέφωνο όταν είναι αναδιπλωμένο, ώστε είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι μια γιγαντιαία οθόνη κρύβεται στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες developer betas watchOS 10.4 και macOS 14.4

Ωστόσο, το λογισμικό δεν είναι τόσο ικανό όσο οι ανταγωνιστές του, ούτε υποστηρίζεται για αρκετά μεγάλο διάστημα. Η έλλειψη αξιολόγησης αντοχής στο νερό ρίχνει αμφιβολίες στην ανθεκτικότητα, ενώ η απόδοση της κάμερας είναι λίγο αδύναμη σε ορισμένους τομείς. Κανένα από αυτά τα θέματα δεν είναι απόλυτοι αντικειμενικοί λόγοι απόρριψης και πολλά μπορούν να διορθωθούν με ενημερώσεις. Αλλά είναι απογοητευτικά για μια συσκευή αυτής της τιμής, ειδικά όταν φθηνότεροι ανταγωνιστές επιδεικνύουν καλύτερη απόδοση σε αυτούς τους τομείς.

Πλεονεκτήματα: υπερλεπτό και ελαφρύ τηλέφωνο και τάμπλετ σε ένα, ακριβώς όπως ένα κανονικό τηλέφωνο όταν είναι κλειστό, εξαιρετική απόδοση, πολύ μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, εξαιρετική εσωτερική οθόνη, καλός αναγνώστης αποτυπωμάτων.

Μειονεκτήματα: έλλειψη αντοχής στο νερό, πολύ ακριβό, ακριβές επισκευές, το λογισμικό δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένο όσο απαιτείται, σύντομη υποστήριξη λογισμικού, παλαιότεροι επεξεργαστές, η απόδοση της κάμερας υστερεί από τους κορυφαίους ανταγωνιστές.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com