Από αυτή την εβδομάδα, η Google φέρνει το Companion Mode στα iOS και Android, καθώς προηγουμένως ήταν αποκλειστικά για το Nest Hub Max και πελάτη ιστού (web client).

Η λειτουργία Companion έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν εικονικά εργαλεία κατά τη διάρκεια των υβριδικών συναντήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Google Meet: Φέρνει ένα gesture detection feature

Συνήθως, αυτού του είδους οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν εξοπλισμό σε επιχειρησιακούς χώρους συνεδριάσεων, ο οποίος επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου και εικόνας σε ολόκληρο τον χώρο. Ωστόσο, αυτός ο εξοπλισμός δεν προσφέρει στους παρευρισκομένους την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν λειτουργίες εικονικού meeting, όπως αντιδράσεις, μηνύματα ή σήκωμα του χεριού (hand raising).

Το Companion Mode στις κινητές συσκευές φέρνει όλες αυτές τις λειτουργίες και πολλά άλλα στους συμμετέχοντες στις προσωπικές συναντήσεις κατά τη χρήση του Google Meet. Πέρα ​​από αυτά τα χαρακτηριστικά, η λειτουργία Companion προσφέρει λεζάντες και υπότιτλους για τον ήχο και τη δυνατότητα μεγέθυνσης του περιεχομένου με δυνατότητα προβολής.

Για να ενεργοποιήσετε το Companion Mode, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο νέο κουμπί “Companion Mode” που βρίσκεται στην οθόνη προετοιμασίας. Αφού κάνετε την επιλογή, ο ήχος και το βίντεο του χρήστη θα απενεργοποιούνται αυτόματα. Η Google συνιστά τη χρήση meeting room hardware για την αποφυγή ηχητικών σχολίων που προκαλούνται από πολλά ενεργά μικρόφωνα σε ένα δωμάτιο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η λειτουργία Companion σε κινητά τηλέφωνα είναι χρήσιμη σε περιβάλλοντα όπου δεν θα ήταν δυνατή η χρήση αυτής της λειτουργίας σε φορητό υπολογιστή.

Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη τόσο για τους χρήστες του Google Workspace όσο και για τους κατόχους προσωπικού Λογαριασμού Google. Ωστόσο, ανάλογα με το πρόγραμμα κυκλοφορίας της πλατφόρμας Google Workspace για το σχολείο ή την εργασία σας, μπορεί να απαιτηθούν εβδομάδες για να γίνει διαθέσιμο το Companion Mode.

Δείτε επίσης: Το Google One ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

Τα Rapid Release domains θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου), αλλά ενδέχεται να απαιτηθούν έως και 15 ημέρες για την πλήρη διάθεσή τους. Οι τομείς που έχουν προγραμματισμένη κυκλοφορία δεν θα έχουν πρόσβαση στη Συνοδευτική λειτουργία έως τις 27 Φεβρουαρίου ή αργότερα και θα πρέπει να περιμένουν έως και 15 ακόμη ημέρες μετά από αυτό.

Στο iOS, απαιτείται η έκδοση 229 του Google Meet ή η έκδοση 2024.01.28 του Gmail ή μεταγενέστερη. Στο Android, απαιτείται η έκδοση 225.0 του Google Meet ή η έκδοση 6.0.231231 του Google Meet ή μεταγενέστερη.

Πηγή: androidcentral.com