Τη Δευτέρα, το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας (GAO) των ΗΠΑ ειδοποιήθηκε από τη CGI Federal, μια εταιρεία πληροφορικής και θυγατρική εταιρεία της CGI Inc (GIBa.TO), για μια παραβίαση δεδομένων που έγινε τον περασμένο μήνα και επηρέασε περίπου 6.000 νυν και πρώην υπαλλήλους της GAO.

Η GAO, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι τα δεδομένα περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες των υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που εργάστηκαν εκεί από το 2007 έως το 2017. Μια ειδοποίηση παραβίασης που είδε το Reuters ανέφερε, ότι τα δεδομένα περιείχαν πληροφορίες όπως ονόματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις και ορισμένες τραπεζικές πληροφορίες.Στην επιστολή αναφέρεται ότι η παραβίαση προκλήθηκε από “έναν απειλητικό παράγοντα που εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια σε μια εξωτερικά παρεχόμενη πλατφόρμα”, αλλά δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: Η κυβέρνηση της Κομητείας Washington θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ο εκπρόσωπος της GAO των ΗΠΑ, Chuck Young, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία πληροφορήθηκε για την παραβίαση στις 17 Ιανουαρίου. Ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο της παραβίασης στην CGI. Η CGI Federal δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα για σχόλια.

Η CGI, που έχει επικεντρωθεί στην κυβερνοασφάλεια τα τελευταία χρόνια, έχει συνάψει αρκετά συμβόλαια με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κατά την πρόσφατη μαρτυρία της στο Κογκρέσο, ένας αξιωματούχος της CGI ανέφερε ότι η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες προστασίας πληροφορικής σε “100 συμμετέχοντες φορείς” μέσω της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των ομοσπονδιακών δικτύων.

Στην ίδια μαρτυρία, η GCI ανέφερε ότι παρείχε υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας στα τμήματα Πολιτείας, Δικαιοσύνης, Εμπορίου και Εργασίας, καθώς και στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και στην Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε επίσης: NoName: Επιθέσεις DDoS εναντίον ιστότοπων της Ουκρανικής κυβέρνησης

Η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας δεν αποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το CGI. Επίσης, το FBI δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: reuters.com