Το περιεχόμενο του Amazon Prime Video δεν περιλαμβάνει πλέον Dolby Vision HDR ή ήχο Surround Dolby Atmos στις διαφημίσεις, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνονταν σε όλες τις συνδρομές Amazon Prime.

Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον γερμανικό ιστότοπο 4KFilme και έγινε γνωστή μέσω του The Verge. Αντί να απολαμβάνετε τις επιλογές υψηλής πιστότητας χωρίς επιπλέον χρέωση, το Prime Video τώρα μεταδίδεται σε HDR10 με Dolby Digital 5.1.

Διαβάστε επίσης: Amazon: Προειδοποιεί εν ευθέτω χρόνω για μεγάλη αλλαγή στο Prime Video

Συγκεκριμένα, μόνο εάν καταβάλετε ένα επιπλέον ποσό 2,99 $ (~2,78€) για την υπηρεσία Prime Video χωρίς διαφημίσεις, τότε θα μπορέσετε να απολαύσετε την αναβαθμισμένη εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας. Αυτή η αλλαγή επιβεβαιώθηκε από την Amazon, όπως αναφέρεται στο άρθρο του The Verge.

“Οι δυνατότητες του Amazon Prime Video Dolby Vision HDR και Dolby Atmos είναι διαθέσιμες μόνο στην επιλογή χωρίς διαφημίσεις, για σχετικούς τίτλους”, δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

Οι περισσότεροι θεατές του Prime Video είναι μέλη του Amazon Prime, το οποίο κοστίζει 14,99 $ (~13,90€) το μήνα ή 139 $ (~129€) το χρόνο για την ετήσια συνδρομή. Επιπλέον, το Prime Video προσφέρεται και ως ξεχωριστή συνδρομή έναντι 9,99 $ (~9€) το μήνα ή 12,99 $ (~12€) το μήνα με επιπλέον χρέωση για ήχο Surround Dolby Vision HDR ή Dolby Atmos. Οι διαφημίσεις εισήχθησαν στις βασικές συνδρομές του Prime Video στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 29 Ιανουαρίου.

Κάνοντας απλώς μια σύγκριση, το Disney+ έχει κόστος 9,99 $ (~9€) με διαφημίσεις, ενώ το Netflix μπορεί να αποκτηθεί με 6,99 $ (~6,50€) ανά μήνα, αλλά με διαφημίσεις, αν και το περιεχόμενο μεταδίδεται σε ποιότητα 1080p. Από την άλλη, η συνδρομή Apple TV+ σημείωσε σημαντική αύξηση.

Δείτε επίσης: Rufus Amazon: Ο νέος AI φίλος σας για τις αγορές σας!

Η Apple ανακοίνωσε αυτή την αύξηση στις 25 Οκτωβρίου, αλλά δεν υπάρχει περιορισμός στην streaming ποιότητα.

Πηγή: macrumors.com