Την Τρίτη, η OpenAI ανακοίνωσε ότι πειραματίζεται με την προσθήκη μιας μορφής μακροπρόθεσμης μνήμης στο ChatGPT που θα του επιτρέπει να θυμάται λεπτομέρειες μεταξύ των συνομιλιών.

Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να θυμηθεί κάτι, να δείτε τι θυμάται και να του ζητήσετε τί να ξεχάσει. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο μόνο σε μικρό αριθμό χρηστών ChatGPT ως δοκιμή.

Δείτε περισσότερα: Οι managers χρησιμοποιούν το ChatGPT για να γράψουν αξιολογήσεις απόδοσης

Η νέα δυνατότητα εξατομίκευσης του ChatGPT θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολύ χρόνο στους χρήστες.

Μέχρι στιγμής, τα μοντέλα μεγάλων γλωσσών συνήθως χρησιμοποιούν δύο τύπους μνήμης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκπαίδευσης, χρησιμοποιούν μια ενσωματωμένη μνήμη στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η μνήμη αφορά την περίοδο πριν από την ανάπτυξη του μοντέλου. Επίσης, χρησιμοποιούν μια μνήμη εντός πλαισίου, η οποία αποθηκεύει το ιστορικό συνομιλιών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Συνήθως, το ChatGPT ξεχνάει τι του αναφέρατε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Το OpenAI ερευνά νέες λειτουργίες μνήμης για το ChatGPT, επιτρέποντάς του να διατηρεί πληροφορίες ανάμεσα στις συνεδρίες. Αυτή η λειτουργία μνήμης μπορεί να παρέχει πλεονεκτήματα, όπως η προσαρμογή του μοντέλου στις προτιμήσεις του χρήστη, η βελτίωση της συνεργασίας σε ομαδικό περιβάλλον και η διατήρηση συγκεκριμένων πληροφοριών σε διαδοχικές συνομιλίες. Η διαχείριση της μνήμης μπορεί να γίνει μέσω της διεπαφής “Διαχείρισης μνήμης”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν και να ελέγξουν τις αποθηκευμένες πληροφορίες

. Αυτή η λειτουργία δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από μια μικρή ομάδα χρηστών και στο μέλλον ενδέχεται να γίνει διαθέσιμη ευρύτερα. Το σύστημα εξελίσσεται διαρκώς, καθώς η OpenAI αναζητά τρόπους για να ενσωματώσει αυτήν τη λειτουργία σε μεγαλύτερη κλίμακα και να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών.

Δείτε επίσης: Γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του στο Tinder χάρη στο ChatGPT

Η προσθήκη αυτής της δυνατότητας μνήμης στο ChatGPT ανοίγει νέες δυνατότητες για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και την προσαρμογή του στις ανάγκες του χρήστη.

Πηγή: arstechnica.com