Ένας 82χρονος λέει ότι το Apple Watch του τον έσωσε όταν τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Ευτυχώς, ο ηλικιωμένος είχε λάβει ως δώρο το έξυπνο ρολόι της Apple τα Χριστούγεννα.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 19 Ιανουαρίου 2024 σε έναν κυκλικό κόμβο στο Kidderminster, στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα κυκλοφόρησαν πλάνα που δείχνουν τι ακριβώς έγινε.

Ο οδηγός αγνόησε τον μικρό κόμβο, βγήκε από μια στροφή και χωρίς καν να βρίσκεται στη σωστή λωρίδα, έπεσε πάνω στον 82χρονο Tony Jauncey, ο οποίος περνούσε το δρόμο εκείνη τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Το Car Crash detection feature έσωσε πέντε ανθρώπους

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Shropshire Star, ο Jauncey επέζησε του περιστατικού με σπασμένη κλείδα, ραγισμένα πλευρά και έντονους μώλωπες.

Μετά το χτύπημα, το Apple Watch του 82χρονου κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Περπατούσα προς το αυτοκίνητό μου που ήταν σταθμευμένο στο [βρετανικό σούπερ μάρκετ] Aldi και διέσχιζα το δρόμο όταν ένιωσα ένα γδούπο”, είπε ο Jauncey στην εφημερίδα. “Το επόμενο πράγμα που είδα ήταν ο προφυλακτήρας ενός αυτοκινήτου μπροστά μου… Ήμουν ξαπλωμένος στο δρόμο, δεν μπορούσα να κουνηθώ“.

Ο ηλικιωμένος αναφέρθηκε στην παρέμβαση του καινούριου του Apple Watch. “Το ρολόι εντόπισε πτώση και ρώτησε αν ήθελα να καλέσω τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης“.

Ο 82χρονος δεν το απενεργοποίησε και έτσι το Apple Watch κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Ηνωμένου Βασιλείου 999.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Η λειτουργία οξυγόνου βοήθησε επιβάτη αεροπλάνου

Ο Jauncey λέει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε και ήρθε να βοηθήσει, όπως και τρεις νοσοκόμες που έτυχε να βρεθούν στην περιοχή. “Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήρθαν για να βοηθήσουν, κάτι που με καθησύχασε πραγματικά

“, είπε.

Οι λειτουργίες ανίχνευσης πτώσης και σύγκρουσης του Apple Watch έχουν σώσει τις ζωές αμέτρητων ανθρώπων και οδηγών. Πρόσφατα, το Car Crash detection feature έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση πέντε ατόμων, όταν το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε σε έναν φοίνικα. Πέρυσι έγινε γνωστό ένα άλλο περιστατικό, κατά το οποίο το χαρακτηριστικό βοήθησε στη διάσωση ενός ζευγαριού που είχε ατύχημα με μια BMW.

Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι η λειτουργία ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος και η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης είναι πολύ σημαντικές. Μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών. Με την άμεση ειδοποίηση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, επιταχύνει τη διαδικασία διάσωσης των ατόμων.

Δείτε επίσης: Καθημερινές Ιστορίες: Πώς το Apple Watch Αναγνωρίζει και Προλαμβάνει Καρδιακά Προβλήματα

Έπειτα, οι λειτουργίες μπορούν να ενημερώσουν και τους οικείους ή τους φίλους του χρήστη για το ατύχημα, παρέχοντάς τους την τοποθεσία του, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές ή να παράσχουν πρόσθετη βοήθεια. Ωστόσο, θα πρέπει αυτοί οι χρήστες να έχουν οριστεί ως επαφές έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιηθούν.

Οι λειτουργίες συμβάλλουν ακόμα στην πρόληψη περαιτέρω τραυματισμών, επιτρέποντας στον χρήστη να παραμείνει ακίνητος εάν είναι τραυματισμένος, ενώ το ρολόι ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: appleinsider.com