Το νέο άλμπουμ “Vultures 1” του Kanye West αποσύρθηκε προσωρινά από το Apple Music, καθώς ο καλλιτέχνης κατέχρησε αυτοματοποιημένα συστήματα για να το δημοσιεύσει σε streaming υπηρεσίες, χωρίς την έγκριση της υπηρεσίας διανομής.

Ο Kanye West συνεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό με την υπηρεσία διανομής ψηφιακής μουσικής Fuga για τη διανομή της δικής του μουσικής. Η υπηρεσία Fuga αναλαμβάνει την παραλαβή της μουσικής των καλλιτεχνών και επιτελεί τον κόπο της διανομής των κομματιών σε υπηρεσίες όπως το Apple Music, το Spotify και άλλες.

Δείτε περισσότερα: Το Twitter μπλόκαρε πάλι τον Kanye West – Τι λέει ο Elon Musk

Φαίνεται πως ο Kanye West ανέβασε το άλμπουμ στον διανομέα παρόλο που γνώριζε πως οι αυτοματοποιημένες υπηρεσίες θα το ανέβαζαν για λογαριασμό της Fuga. Έτσι, διασφάλισε την αποστολή του άλμπουμ και την συνεργασία με την Fuga.

Προς το τέλος του προηγούμενου έτους, στην εταιρεία Fuga παρουσιάστηκε μια ευκαιρία για την κυκλοφορία του άλμπουμ Vultures 1. Αφού σκεφτήκαμε προσεκτικά την καθιερωμένη διαδικασία, αποφασίσαμε να μην το πράξουμε”, δήλωσε η Fuga σε μια ανακοίνωσή της στο Variety την Πέμπτη. “Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, ένας μακροχρόνιος πελάτης της Fuga παρέδωσε το άλμπουμ Vultures 1 μέσω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών της πλατφόρμας, παραβιάζοντας τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών μας.

«Ως εκ τούτου, η Fuga εργάζεται ενεργά με τους συνεργάτες της στο DSP και τον πελάτη για την κατάργηση του Vultures 1 από τα συστήματά μας», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Δεν μπορέσαμε να λάβουμε απαντήσεις από τους δημοσιογράφους του West για το θέμα, προς το παρόν όμως, το άλμπουμ παραμένει διαθέσιμο στο Spotify, αλλά φαίνεται ότι θα αφαιρεθεί σύντομα.

Μερικά τραγούδια από το άλμπουμ παραμένουν διαθέσιμα στο Apple Music. Η Label Engine ανέβασε αυτά τα τραγούδια μέσω μιας άλλης υπηρεσίας διανομής μουσικής.

Η κατάργηση από το Apple Music αποτελεί τη δεύτερη ενέργεια εναντίον του “Vultures 1”. Προηγουμένως, το “Good (Don’t Die)” καταργήθηκε μετά από παράπονα της Donna Summer, κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων, για τη χρήση ενός κομματιού της χωρίς άδεια.

Δείτε επίσης: Apple Music: Η λίστα αναπαραγωγής “Replay 2024” είναι τώρα διαθέσιμη

Από την άλλη, ο Kanye West σπάει ρεκόρ στο Apple Music. Το άλμπουμ “Donda” έχει καταγράψει ανεπανάληπτη επιτυχία το 2021, με περισσότερες από 60 εκατομμύρια αναπαραγωγές από χρήστες του Apple Music.

Πηγή: appleinsider.com