Το YouTube επιτρέπει πλέον στους δημιουργούς να προσθέτουν και να κάνουν remix μουσικά βίντεο στα Shorts τους. Στην ανάρτησή του ανακοινώνοντας τη λειτουργία, το YouTube επισημαίνει ότι οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιούν μουσικά βίντεο από καλλιτέχνες όπως η Beyoncé και η Maggie Rogers – ακόμα και όταν το TikTok παλεύει με τη δισκογραφική εταιρεία που τους εκπροσωπεί. Η χρονική περίοδος υποδηλώνει ότι είναι μια άμεση απάντηση στην τρέχουσα μάχη για την άδεια χρήσης μουσικής της TikTok.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts “χτυπά” το TikTok με το νέο χαρακτηριστικό livestream

Στις αρχές αυτού του μήνα, η TikTok έχασε τραγούδια από καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, ο Drake και η Olivia Rodrigo λόγω διαφορών με την Universal Music Group (UMG). Η συμφωνία άδειας μεταξύ της TikTok και της UMG δεν ανανεώθηκε ποτέ μετά την κατηγορία της μουσικής εταιρείας προς την TikTok ότι προσπαθεί να την “εκφοβίσει” για να συνάψει μία κακή συμφωνία και ισχυρίστηκε ότι η πλατφόρμα θέλει να “χτίσει μια επιχείρηση βασισμένη στη μουσική, χωρίς να πληρώνει ένα αντίστοιχα δίκαιο αντίτιμο για τη μουσική“. Οι χρήστες της TikTok δεν έχουν πρόσβαση στον κατάλογο της UMG από τότε, ενώ τα υπάρχοντα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια της εταιρείας έχουν μείνει χωρίς ήχο.

Η νέα δυνατότητα είναι μια νίκη για το YouTube, το οποίο προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση στις βιβλιοθήκες της UMG, ενώ το TikTok αντιμετωπίζει προβλήματα με την εταιρεία αυτή. Αυτή τη στιγμή, το TikTok δεν προσφέρει τη δυνατότητα remix μουσικών βίντεο, γεγονός που δίνει στο YouTube ένα προβάδισμα έναντι του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του στα βίντεο Shorts.

Δείτε ακόμα: Αλλάζει το Μοντέλο Διαφημίσεων στο YouTube

Η νέα επιλογή remix δίνει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα Short σε συνδυασμό με το μουσικό βίντεο, να προσθέσουν το μουσικό βίντεο ως φόντο και να χρησιμοποιήσουν τον ήχο του. Οι δημιουργοί

μπορούν επίσης να κόψουν και να ενσωματώσουν αποσπάσματα από το μουσικό βίντεο στα δικά τους Short.

Για να έχουν πρόσβαση στο χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν το κουμπί “remix” απευθείας σε ένα μουσικό βίντεο και να επιλέξουν πώς θέλουν να το ανακατασκευάσουν.

Τα YouTube Shorts είναι βίντεο μικρής διάρκειας που μπορούν να δημιουργηθούν απευθείας από το κινητό σας. Προσφέρουν μια απλή και γρήγορη επιλογή για την δημιουργία και την κοινοποίηση βίντεο. Με τα YouTube Shorts, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία επεξεργασίας, όπως την προσθήκη μουσικής, την ταχύτητα βίντεο, τα φίλτρα και τα χρονικά διαστήματα για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον βίντεο.

Δείτε επίσης: YouTube: Δοκιμάζει τη λειτουργία “play something” όταν δεν ξέρετε τι να παρακολουθήσετε

Τα YouTube Shorts επιτρέπουν επίσης την προσθήκη υπότιτλων για να καταστήσουν τα βίντεο προσβάσιμα σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της προβολής και της δημοτικότητας των βίντεο σας. Τέλος, τα YouTube Shorts προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαδραστικά βίντεο με τη χρήση ειδικών εφέ, όπως η δυνατότητα να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε ένα άλλο βίντεο ή να προσθέσετε ένα κάλεσμα σε δράση, ενώ πλέον έχετε και τη δυνατότητα remix.

Πηγή: theverge