Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι το Vision Pro headset τώρα διαθέτει μια ενσωματωμένη εφαρμογή TikTok, της υπηρεσίας βίντεο μικρής διάρκειας.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Οι χρήστες που ξέχασαν τον κωδικό πρόσβασης πρέπει να τον επαναφέρουν στο κατάστημα

Η διεπαφή θα είναι αρκετά γνωστή σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει τις παραδοσιακές εφαρμογές του TikTok σε iOS ή Android, με ένα κατακόρυφα προσανατολισμένο player για τα βίντεο καθώς και κουμπιά για like, σχόλια, προσθήκη στα αγαπημένα τους και share. Ωστόσο, η εταιρεία έχει εκμεταλλευτεί τοn αυξημένο χώρο οθόνης που προσφέρει το Vision Pro για να προσφέρει κι άλλα στοιχεία διεπαφής, εμφανίζοντας σχόλια και προφίλ δημιουργού σε ένα παράθυρο στα δεξιά, ώστε να μην καλύπτουν το κύριο video player.

Το TikTok προέτρεψε την κυκλοφορία της εφαρμογής Vision Pro τον περασμένο μήνα, όταν ο αρχηγός προϊόντος Ahmad Zahran έγραψε ότι η ομάδα του είχε “ανασχεδιάσει ολόκληρη την εμπειρία του TikTok από την αρχή” για το ακουστικό. Με το Vision Pro, είναι δυνατόν να παρακολουθείτε βίντεο TikTok με το πραγματικό σας περιβάλλον να είναι ορατό ή σε μια πλήρως εικονική τοποθεσία όπως η επιφάνεια της Σελήνης, και θα λειτουργεί επίσης σε συνεργασία με άλλες εφαρμογές στο ακουστικό.

Δείτε ακόμα: Vision Pro: Η εταιρεία Zoom παρουσιάζει την καινοτόμο εφαρμογή

Η υποστήριξη από τις μεγάλες υπηρεσίες ροής βίντεο για το νέο λαμπρό υλικό της Apple έχει αναμεικτεί. Στο ένα άκρο, η Disney είναι ένας βασικός συνεργάτης, προσφέροντας τη δυνατότητα ροής 3D ταινιών στη Vision Pro μέσω της Disney Plus και η Apple έχει επίσης ανακοινώσει την υποστήριξη από υπηρεσίες όπως η Amazon Prime Video, η Paramount Plus, η Mubi και η Discovery Plus.

Στην άλλη άκρη του φάσματος, τόσο το Netflix όσο και το YouTube έχουν επιλέξει να μην επιτρέπουν στις εφαρμογές τους για iPad να τρέχουν σε λειτουργία συμβατότητας στο ακουστικό και αντ’ αυτού έχουν κατευθύνει τους χρήστες να παρακολουθούν τις υπηρεσίες τους μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari. Ωστόσο, το YouTube, που προσπαθεί όλο και περισσότερο να ανταγωνιστεί το TikTok μέσω της υπηρεσίας YouTube Shorts, έχει επιβεβαιώσει πρόσφατα ότι μια εφαρμογή Vision Pro είναι στα σχέδιά του.

Δείτε επίσης: Apple: Περισσότερες από 600 εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί για το Vision Pro

Το Apple Vision Pro Headset μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, επιτρέποντας στους χρήστες να βυθίζονται σε εικονικά περιβάλλοντα για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων ή γνώσεων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ταινιών ή τηλεοπτικών εκπομπών με εικονική πραγματικότητα, προσφέροντας μια πιο εμπλουτισμένη και ρεαλιστική εμπειρία θέασης. Το Apple Vision Pro Headset μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να βιώνουν τα παιχνίδια με έναν πολύ πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηλεδιασκέψεις, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν και να αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους τους σε ένα εικονικό περιβάλλον, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την επικοινωνία. Τέλος, το Apple Vision Pro Headset μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιήγηση στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο με έναν πολύ πιο εμπληκτικό τρόπο.

Πηγή: theverge