Αν είστε λάτρεις της φωτογραφίας και έχετε στην κατοχή σας μία συσκευή iPhone, υπάρχουν ορισμένα αξεσουάρ που μπορείτε να αποκτήσετε ώστε να απογειώσετε την εμπειρία της φωτογράφισης.

Δείτε επίσης: Πώς να ξεκλειδώσετε την κρυφή και πιο ισχυρή κάμερα στο iPhone 15;

Με τόσα πολλά αξεσουάρ για το iPhone στην αγορά, είναι δύσκολο να καταλάβετε τι χρειάζεστε και τι όχι. Ακόμη και η επιλογή αντικειμένων που προορίζονται για πιο συγκεκριμένες χρήσεις, από τα απλά προστατευτικά ή τη βελτίωση της καθημερινής χρήσης του τηλεφώνου, μπορεί να αρχίσει να γίνεται απαιτητική. Αν και το τρέχον σύστημα κάμερας που διαθέτει το iPhone κάνει εντυπωσιακή δουλειά με τη φωτογραφία, μερικές φορές μια καλή κάμερα απλά δεν είναι αρκετή για πραγματικά επαγγελματικές λήψεις. Γι’ αυτό υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ βασισμένων στη φωτογραφία για να επιλέξετε εάν σας ενδιαφέρει αυτή η ασχολία.

Τρίποδα και βάσεις

Μία σταθερή βάση για το iPhone σας δεν είναι απαραίτητη για όλες τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αν τραβάτε φωτογραφίες με το iPhone σας έξω, σε μια συνέλευση ή σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο όπου δεν μπορείτε απλά να στηρίξετε το τηλέφωνό σας σε μια σταθερή επιφάνεια, μπορεί να χρειαστείτε αυτό το επιπλέον αξεσουάρ για να σας βοηθήσει.

Κατάλληλος φωτισμός

Ο κατάλληλος φωτισμός είναι κρίσιμος για τη λήψη καλών φωτογραφιών, και δεν μπορείτε πάντα να βασίζεστε στον ήλιο και στον καθαρό ουρανό, ειδικά όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους ή τη νύχτα. Τα ring lights είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς μπορούν να περιβάλλουν το τηλέφωνό σας για να δημιουργήσουν μια πιο κεντρική πηγή φωτός, και συχνά περιλαμβάνουν πολλαπλές ρυθμίσεις για πιο ζεστά ή πιο ψυχρά χρώματα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δείτε ακόμα: Κάποια USB-C Power Banks δεν είναι συμβατά με το iPhone 15

Βασικά γκάτζετ φόρτισης

Ένα από τα μεγαλύτερα περιοριστικά στοιχεία της φωτογραφίας με iPhone (και συχνά της ψηφιακής φωτογραφίας γενικά) είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δε θέλετε να μείνετε χωρίς μπαταρία όταν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες να τραβήξετε, ενώ πιθανότατα δε θέλετε να σταματήσετε τα πάντα ενώ περιμένετε να φορτίσει το τηλέφωνό σας. Επιλέξτε ένα αξεσουάρ που θα μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα και θα φορτίζει γρήγορα τη συσκευή σας.

Κιτ αξεσουάρ

Για όσους ξεκινούν τώρα τη φωτογραφία ή δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι απαιτήσεις του εξοπλισμού για τις λήψεις τους (ή αν έχουν έναν κάπως περιορισμένο προϋπολογισμό), μπορούν να δοκιμάσουν λίγο από όλα με ένα πακέτο ή κιτ. Κάντε την έρευνά σας και βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις επιθυμίες σας.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να θολώσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

Τσάντα μεταφοράς εξοπλισμού

Εκτός αν σκοπεύετε να κάνετε όλες τις λήψεις σας στο ίδιο μέρος (όπως στο σπίτι, σε ένα συγκεκριμένο στούντιο, κλπ.) και έχετε τη δυνατότητα να αφήνετε τον εξοπλισμό σας εκεί, πιθανότατα θα θέλετε κάτι για να τον μεταφέρετε. Ανάλογα με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε, μία τσάντα φωτογραφικής μηχανής θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά — ακόμα κι όταν τεχνικά δεν θα έχετε μια φωτογραφική μηχανή μέσα.

Πηγή: slashgear