Η Forvia, ένας σημαντικός προμηθευτής των Stellantis, Volkswagen, Tesla και Ford, με έδρα τη Γαλλία, σχεδιάζει απολύσεις που θα επηρεάσουν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Η Forvia κατασκευάζει εσωτερικούς χώρους, συστήματα εξάτμισης, προβολείς και άλλον εξοπλισμό για αυτοκίνητα. Οι περικοπές θα λάβουν χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Forvia, ο όγδοος μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο, δήλωσε ότι σχεδιάζει να συρρικνώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 13%. Για παράδειγμα, έρχονται περικοπές στη Hella, τη θυγατρική της που κατασκευάζει φώτα, μεταξύ άλλων, για αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τη Le Monde, οι απολύσεις της Forvia έρχονται ως μέρος ενός νέου σχεδίου “EU-Forward” με σκοπό τη μείωση του κόστους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Δείτε επίσης: Tesla: Ερευνά ποιες θέσεις είναι κρίσιμες, ενισχύοντας τους φόβους για απολύσεις

Η Forvia είπε ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη και ανέφερε συγκεκριμένα τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Τσεχική Δημοκρατία. Ωστόσο, και άλλες περιοχές θα επηρεαστούν.

Θα επηρεάσει όλες τις περιοχές, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Forvia, Olivier Durand. “Είχαμε μια ύφεση στην ευρωπαϊκή αγορά και δεν βλέπουμε καμία πιθανή πρόοδο βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα. Και έχουμε έναν αριθμό τοποθεσιών που δεν λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα

“.

Όπως προείπαμε, η Forvia θα προχωρήσει με τις απολύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ θα μειώσει δραστικά και τις νέες προσλήψεις στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Η Cisco ίσως απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους λόγω αναδιοργάνωσης

Το σχέδιο “EU-Forward” θα επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, τη βελτιστοποίηση των επενδύσεων και του κόστους R&D και την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας.

Η απόφαση της Forvia για απολύσεις μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις αυτοκινητοβιομηχανίες με τις οποίες συνεργάζεται (Stellantis, Volkswagen, Tesla και Ford). Η μείωση της παραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παράδοση των εξαρτημάτων, και οι εταιρείες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού.

Δείτε επίσης: Paramount Global: Έρχονται απολύσεις για 800 υπαλλήλους

Επίσης, η απόφαση της Forvia μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα αυτών των εταιρειών. Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού μπορεί να απαιτήσει χρόνο και πόρους, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή τεχνολογιών.

Πηγή: electrek.co