Η Apple Music δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν τραγούδια και λίστες αναπαραγωγής στη βιβλιοθήκη τους από ανταγωνίστριες streaming υπηρεσίες, όπως το Spotify.

Αναφορές σχετικά με τη δυνατότητα της πιο πρόσφατης beta έκδοσης του Apple Music για Android εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από έναν χρήστη του Reddit. Η MacRumors επιβεβαίωσε ανεξάρτητα ότι οι αναφορές πράγματι υπάρχουν στο APK ή στο Android Package Kit.

Δείτε ακόμη: Apple Music: Καταργεί το άλμπουμ “Vultures 1” του Kanye West

Φαίνεται ότι το χαρακτηριστικό προσπαθεί να συνεργαστεί με το SongShift, μια εξειδικευμένη υπηρεσία τρίτου μέρους που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις μουσικές βιβλιοθήκες και τις λίστες αναπαραγωγής τους μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών streaming μουσικής.

Οι φωτογραφίες που κοινοποιούνται στο Reddit απεικονίζουν νέα μηνύματα σχετικά με το Apple Music για Android, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης αποθηκευμένης μουσικής και λιστών αναπαραγωγής που έχετε δημιουργήσει σε άλλες υπηρεσίες μουσικής στη βιβλιοθήκη του Apple Music. Αυτή η επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για Android.

Η δυνατότητα δεν φαίνεται ακόμη να είναι πλήρως λειτουργική και δεν εμφανίζεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν την έκδοση beta. Αυτό υποδηλώνει ότι η Apple

βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο δοκιμών A/B ή δοκιμές σε διαχωρισμό λειτουργιών. Η δοκιμή A/B είναι μια μέθοδος σύγκρισης δύο εκδόσεων της ίδιας εφαρμογής, όπου οι χρήστες εκτίθενται τυχαία σε μία από αυτές. Στη συνέχεια, μέσω στατιστικής ανάλυσης προσδιορίζεται ποια παραλλαγή εξυπηρετεί καλύτερα έναν συγκεκριμένο στόχο μετατροπής.

Διαβάστε περισσότερα: Apple Music: Η λίστα αναπαραγωγής “Replay 2024” είναι τώρα διαθέσιμη

Η μεταφορά μουσικής από τρίτους παροχείς υπηρεσιών είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, πολλές υπηρεσίες παρουσιάζουν περιορισμένη λειτουργικότητα χωρίς εφάπαξ μεμονωμένες πληρωμές ή συνδρομές. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η Apple Music θα ενσωματώσει πλήρως το SongShift. Ωστόσο, αν διατηρήσει αυτή τη δυνατότητα, είναι πιθανό να γίνει τελικά μέρος της εφαρμογής για τις συσκευές της Apple.

Πηγή: macrumors.com